Director,
Writer,
Actor,
Production designer,
Artistic director
Born in 1941 
 
Died in 2016
Eduard NAZAROV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Эдуард Васильевич НАЗАРОВ
Edouard NAZAROV
From filmography
 
Director
1987 - Martynko (Мартынко) [animation, 10.26 mn]
1985 - Pro Sidorova Vovu (Про Сидорова Вову) [animation, 10 mn]
1983 - Puteshestvie muravya (Путешествие муравья) [animation, 9.42 mn]
1982 - Zil-byl pyos (Жил-был пёс) [animation, 11 mn]
1979 - Okhota (Охота) [animation, 10 mn]
1977 - Printsessa i Lyudoed (Принцесса и людоед) [animation, 5 mn]
1975 - Begemotik (Бегемотик) [animation, 6 mn]
1973 - Ravnovesie strakha (Равновесие страха) [animation, 2 mn]
 
Writer
2008 - Glinka (Глинька) by Stepan KOVAL [animation, 13 mn]
2008 - Pro Vassiliya Blazhennogo (Про Василия Блаженного) by Natalia BEREZOVAYA [animation, 13.31 mn]
2007 - Zayats-sluga (Заяц-слуга) by Yelena CHERNOVA [animation, 13 mn]
2006 - Neposlushnyy medvezhonok (Непослушный медвежонок) by Natalia BEREZOVAYA [animation, 13 mn]
2006 - Ne skazhu (Не скажу) by Yelena CHERNOVA [animation, 13 mn]
1987 - Martynko (Мартынко) by Eduard NAZAROV [animation, 10.26 mn]
1985 - Pro Sidorova Vovu (Про Сидорова Вову) by Eduard NAZAROV [animation, 10 mn]
1983 - Puteshestvie muravya (Путешествие муравья) by Eduard NAZAROV [animation, 9.42 mn]
1982 - Zil-byl pyos (Жил-был пёс) by Eduard NAZAROV [animation, 11 mn]
1979 - Okhota (Охота) by Eduard NAZAROV [animation, 10 mn]
1977 - Printsessa i Lyudoed (Принцесса и людоед) by Eduard NAZAROV [animation, 5 mn]
1975 - Begemotik (Бегемотик) by Eduard NAZAROV [animation, 6 mn]
 
Actor
2007 - Gordyy Mysh (Гордый мыш) by Natalia BEREZOVAYA [animation, 13 mn]
 
Production designer
1985 - Pro Sidorova Vovu (Про Сидорова Вову) by Eduard NAZAROV [animation, 10 mn]
1983 - Puteshestvie muravya (Путешествие муравья) by Eduard NAZAROV [animation, 9.42 mn]
1982 - Zil-byl pyos (Жил-был пёс) by Eduard NAZAROV [animation, 11 mn]
1976 - Ikar i vudretsy (Икар и мудрецы) by Fyodor KHITRUK [animation, 8.6 mn]
1974 - Daryu tebe zvezdu (Дарю тебе звезду) by Fyodor KHITRUK [animation, 8 mn]
1973 - Ravnovesie strakha (Равновесие страха) by Eduard NAZAROV [animation, 2 mn]
1973 - Ostrov (Остров) by Fyodor KHITRUK [animation, 10 mn]
1972 - Vinni-Pooh i den zabot (Винни-Пух и день забот) by Fyodor KHITRUK , Gennadi SOKOLSKY [animation, 20 mn]
1971 - Vinni-Pooh idyot v gosti (Винни-Пух идёт в гости) by Fyodor KHITRUK [animation, 10 mn]
1969 - Vinni-Pukh (Винни-Пух) by Fyodor KHITRUK [animation, 11 mn]
 
Artistic director
2005 - Gora samotsvetov (Гора самоцветов) by Different Directors [animation, TV serial, full length film]

commentaries
- RUSSIA BEYOND : Dix films d'animation russes à découvrir absolument Richard WESS, 2020, RUSSIA BEYOND