Director,
Writer,
Producer
Born in 1953, USSR (Russia)
 
 
Sergey AYNUTDINOV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Сергей Сагитович АЙНУТДИНОВ
Sergueï AINOUTDINOV
From filmography
 
Director
2009 - Lyagushka i muravyi (Лягушка и муравьи) [animation, 13 mn]
2009 - Nakhodchivyy Uralets (Находчивый Уралец) [animation, 4.4 mn]
2009 - Kto v dome glavnyy (Кто в доме главный) [animation, 12 mn]
2008 - Chudo-Poyas (Чудо-Пояс) [animation, 4.15 mn]
2007 - Nu vot eshcho (Ну вот ещё !) [animation, 13 mn]
1998 - Shutotchnyy tanets (Шуточный танец) [animation, 10 mn]
 
Writer
2009 - Lyagushka i muravyi (Лягушка и муравьи) by Sergey AYNUTDINOV [animation, 13 mn]
2009 - Nakhodchivyy Uralets (Находчивый Уралец) by Sergey AYNUTDINOV [animation, 4.4 mn]
2008 - Pochemu volki na lunu voyut ? (Почему волки на луну воют ?) by Anton KAPTELOV [animation, 5 mn]
2008 - Devochka, nastupivshaya na khleb (Девочка, наступившая на хлеб) by Yelena LAPSHINA [animation, 12 mn]
2008 - Chudo-Poyas (Чудо-Пояс) by Sergey AYNUTDINOV [animation, 4.15 mn]
2007 - Nu vot eshcho (Ну вот ещё !) by Sergey AYNUTDINOV [animation, 13 mn]
 
Producer
1998 - Shutotchnyy tanets (Шуточный танец) by Sergey AYNUTDINOV [animation, 10 mn]

Other films
2002 - Шаг в сторону (A Step Aside)
2001 - Записки аниматора (Animator's Notes)
1999 – Слава (Glory)
1997 - Иван и Митрофан во дворце (Ivan and Mitrofan in the Palace)
1995 – Айнудизм (Ainudism)
1994 - Иван и Митрофан в засаде (Ivan and Mitrofan in Ambush)
1992 – Аутизм (Autism)
1990 – Аменция (Amention)
1989 – Жертва (Victim)

Biography
Born in 1953 in Moscow.
Graduated from the Higher Courses of Film Writers & Directors (1989, workshop of F.Kitruk, E.Nazarov).
Since 1989 works at the Sverdlovsk studio as art director and director. Also works as book designer, polygraphy designer, makes advertising of videos. Participant on more than 200 international exhibitions.
Since 1994 reads a course of lectures for animation artists at the I.D.Shadr Ekaterinburg art college. Artistic director of the Creative Union of Animation Films "Attraction".