Director,
Writer,
Producer
Born in 1951 
 
 
Dmitry SVETOZAROV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Дмитрий Иосифович СВЕТОЗАРОВ
Dmitri SVETOZAROV
From filmography
 
Director
2016 - Ten (Тень) [fiction, 107 mn]
2013 - Snegurochka (Снегурочка) [fiction]
2007 - Prestuplenie i nakazanie (Преступление и наказание) [fiction, TV serial, 416 mn]
1991 - Arifmetika ybiystva (Арифметика убийства) [fiction, 102 mn]
1989 - Psy (Псы) [fiction, 96 mn]
1986 - Proryv (Прорыв) [fiction, 99 mn]
1983 - Skorost (Скорость) [fiction, 93 mn]
1980 - Ochki ot solntsa (Очки от солнца) [fiction, 36 mn]
 
Writer
1991 - Arifmetika ybiystva (Арифметика убийства) by Dmitry SVETOZAROV [fiction, 102 mn]
1989 - Psy (Псы) by Dmitry SVETOZAROV [fiction, 96 mn]
1980 - Ochki ot solntsa (Очки от солнца) by Dmitry SVETOZAROV [fiction, 36 mn]
 
Producer
2016 - Ten (Тень) by Dmitry SVETOZAROV [fiction, 107 mn]
2007 - Povodyr (Поводырь) by Aleksandr KHVAN [fiction, full length film]

commentaries
- 12 films d'horreur cultes russes Daria DONINA, 2012, larussiedaujourdhui.fr
- Dmitrii Svetozarov : Crime and Punishment (Prestuplenie i nakazanie, 2007) , Ulrike HARTMANN, 2008, kinokultura.com