Director,
Actor
Born in 1965, USSR (Russia)
 
 
Valery NIKOLAYEV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Валерий Валерьевич НИКОЛАЕВ
Valeri NIKOLAEV
From filmography
 
Director
2007 - Medvezhya okhota (Медвежья охота) [fiction, 115 mn]
 
Actor
2012 - 1812 : Ulanskaya ballada (1812 : Уланская баллада) by Oleg FESENKO [fiction, 115 mn]
2011 - Na kryuchke! (На крючке!) by Natalia UGLITSKIKH [fiction, 86 mn]
2010 - Klyuch Salamandry (Ключ Саламандры) by Aleksandr YAKIMCHUK [fiction, 110 mn]
2010 - Tridtsat sedmoy roman (Тридцать седьмой роман) by Grigori GYARDUSHYAN [fiction, 95 mn]
2009 - Artefakt (Артефакт) by Andrei SOKOLOV [fiction, 92 mn]
2008 - Umnitsa, krasavitsa (Умница, красавица) by Aleksandr_2 MURATOV [fiction, 104 mn]
2007 - Medvezhya okhota (Медвежья охота) by Valery NIKOLAYEV , Valery RUBINCHIK [fiction, 115 mn]
2006 - Vedma (Ведьма) by Oleg FESENKO [fiction, 93 mn]
2003 - Dazhe ne dumaï! (Даже не думай!) by Ruslan BALTSER [fiction, 82 mn]
2002 - Kino pro kino (Кино про кино) by Valery RUBINCHIK [fiction, 86 mn]
1995 - Odinokiy igrok (Одинокий игрок) by Vladimir BASOV jr. , Olga BASOVA [fiction, 90 mn]
1993 - Nastia (Настя) by Georgi DANELIYA [fiction, 89 mn]

Awards :
Medvezhya okhota :
Best actor, International debut film festival, Khanty Mansiysk (Russia), 2008