Writer,
Cinematographer
Born in 1969 
 
 
Oleg LUKICHEV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Олег Юрьевич ЛУКИЧЕВ
Oleg LOUKITCHEV
From filmography
 
Writer
2018 - Piligrim (Пилигрим) by Aleksandr BARSHAK [fiction, 97 mn]
 
Cinematographer
2020 - Severnyy veter (Северный ветер) by Renata LITVINOVA [fiction, 122 mn]
2020 - Kometa Galleya (Комета Галлея) by Milena FADEYEVA [fiction, 92 mn]
2020 - Miortvye dushi (Мертвые души) by Grigori KONSTANTINOPOLSKY [fiction, TV serial, 50 mn]
2019 - Myslenniy volk (Мысленный волк) by Valeria GAI GERMANIKA [fiction, 70 mn]
2019 - Pechen, ili Istoriya odnogo startapa (Печень, или История одного стартапа) by Ivan SNEZHKIN [fiction, 90 mn]
2019 - Arkadiy (Аркадий) by Yekaterina STASHEVSKAYA [fiction, 12 mn]
2015 - Gost (Гость) by Denis RODIMIN [fiction, 105 mn]
2014 - Poezdka k materi (Поездка к матери) by Mikhail KOSSYREV - NESTEROV [fiction, 95 mn]
2012 - Izmena (Измена) by Kirill SEREBRENNIKOV [fiction, 120 mn]
2012 - Svidanie (Свидание) by Yusup BAKHSHIEV [fiction, full length film]
2010 - Peremirie (Перемирие) by Svetlana PROSKURINA [fiction, 95 mn]
2010 - BRATiYA (БРАТиЯ) by Dmitry DYUZHEV [fiction, 30 mn]
2010 - Uzel (Узел) by Kuzma VOSTRIKOV [fiction, 10.24 mn]
2008 - Yuryev Den (Юрьев День) by Kirill SEREBRENNIKOV [fiction, 120 mn]
2008 - Okean (Океан) by Mikhail KOSSYREV - NESTEROV [fiction, 110 mn]
2008 - Vals na proshchanie (Вальс на прощание) by Karine FOLIYANTS [fiction, 83 mn]
2007 - Luchsheye vremya goda (Лучшее время года) by Svetlana PROSKURINA [fiction, 93 mn]
2006 - Nikto ne znaet pro seks (Никто не знает про секс) by Aleksey GORDEYEV [fiction, 95 mn]
2006 - Puteshestvie s domashnimi zivotnymi (Путешествие с домашними животными) by Vera STOROZHEVA [fiction, 97 mn]
2005 - Garpastum (Гарпастум) by Aleksey GERMAN jr. [fiction, 118 mn]
2004 - Mars (Марс) by Anna MELIKIAN [fiction, 100 mn]
2004 - Neupravlyaemyy zanos (Неуправляемый занос) by Georgi SHENGELIA [fiction, 105 mn]
2001 - Ty da ya, da my s toboy (Ты да я, да мы с тобой) by Aleksandr VELEDINSKY [fiction, 28 mn]

Awards :
Yuryev Den :
Best Cinematography, Cinema and Theater Festival ''Autumn of Love'', Blagoveshchensk (Russia), 2008
Garpastum :
Best Cinematography, International debut film festival, Khanty Mansiysk (Russia), 2006
Best Cinematography, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2005