Director,
Writer
Born in 1949, USSR (Ukraine)
 
 
Sergey ASHKENAZI
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Сергей АШКЕНАЗИ
Sergueï ACHKENAZI
Also : Sergey ASHKENAZI
From filmography
 
Director
2007 - Iskusheniye (Искушение) [fiction, 78 mn]
2002 - Zhenskaya logika (Женская логика) [fiction, TV serial, 200 mn]
1991 - Lyubov - smertelnaya igra (Любовь - смертельная игра...)
1990 - Zalozhnitsa (Заложница)
1988 - Kriminalnyy talant (Криминальный талант)
1982 - Vremya dlya razmyshleniy (Время для размышлений)
 
Writer
2021 - Liotchik (Летчик) by Renat DAVLETYAROV [fiction]
2018 - Na Parizh! (На Париж!) by Sergey SARKISOV [fiction]
2012 - V ozhidanii morya (В ожидании моря) by Bakhtyar KHUDOINAZAROV [fiction, 105 mn]
2011 - Baikonur (Байконур) by Veit HELMER [fiction, 95 mn]
2008 - Passazhirka (Пассажирка) by Stanislav GOVORUKHIN [fiction, 90 mn]
2007 - Iskusheniye (Искушение) by Sergey ASHKENAZI [fiction, 78 mn]
2005 - Zakaz (Заказ) by Vera GLAGOLEVA [fiction, 82 mn]
1991 - Lyubov - smertelnaya igra (Любовь - смертельная игра...)
1990 - Zalozhnitsa (Заложница)

Biography
Born n 1949 in Odessa. Graduated from the Odessa Nautical College (1969), LGITMiK (1976, department of TV film directing). Worked at Odessa movie studio. Lives in Germany. Member of the European Film Academy (EFA).