Director,
Writer,
Cinematographer,
Production Designer
 
 
 
Sonia KENDEL
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Соня КЕНДЕЛЬ
Sonia KENDEL
From filmography
 
Director
2020 - Den rozhdeniya Pishto (День рождения Пишто) [animation, 11 mn]
2011 - Pishto uyezzhaet (Пишто уезжает) [animation, 10 mn]
 
Writer
2020 - Den rozhdeniya Pishto (День рождения Пишто) by Sonia KENDEL [animation, 11 mn]
2011 - Pishto uyezzhaet (Пишто уезжает) by Sonia KENDEL [animation, 10 mn]
 
Cinematographer
2011 - Pishto uyezzhaet (Пишто уезжает) by Sonia KENDEL [animation, 10 mn]
 
Production Designer
2020 - Den rozhdeniya Pishto (День рождения Пишто) by Sonia KENDEL [animation, 11 mn]
2011 - Vne igry (Вне игры) by Ivan MAKSIMOV [animation, 6.3 mn]
2011 - Pishto uyezzhaet (Пишто уезжает) by Sonia KENDEL [animation, 10 mn]
 
Site : IMDb

Awards :
Pishto uyezzhaet :
Best Student Film, Open Russian Festival of Animated Film, Suzdal (Russia), 2012
Best Animation film, Open Film Festival for students and beginners, Moscow (Russia), 2012
Diploma, International Animated Films Festival "KROK", Kiev (Ukraine), 2012
Special Prize, Open St.Petersburg Student Film Festival Beginning, St Petersburg (Russia), 2012
Best Animation film, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2012

Biography
No English biography available !
 
Родилась в Новосибирске.
Окончила Оренбургский государственный университет по специальности «Графический дизайн» (2007), Школу-студию «ШАР» (2011).
Фильм «Пишто уезжает» — режиссерский дебют.


commentaries
- RUSSIA BEYOND: Pas besoin de sous-titres: les dix meilleurs films d'animation courts venus de Russie Alexandra GOUZEVA, 2018, RUSSIA BEYOND