Director,
Actor
Born 1874, Russia
 
Died 1940
Vsevolod MEYERHOLD
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Всеволод Эмильевич МЕЙЕРХОЛЬД
Vsevolod MEYERHOLD
Filmography (extracts)
 
Director
1917 - Silhyy chelovek (Сильный человек)
1915 - Portret Doryana Greya (Портрет Дориана Грея) [fiction, 2124 m]
 
Actor
1928 - The White Eagle (Белый орел / Губернатор) by Yakov PROTAZANOV [fiction, 67 mn]
1917 - Silhyy chelovek (Сильный человек)
1915 - Portret Doryana Greya (Портрет Дориана Грея) by Vsevolod MEYERHOLD [fiction, 2124 m]

Commentaries and bibliography
- Горе уму, или, Эйзенштейн и Мейерхольд : двойной портрет на фоне эпохи , Lev ROSHAL, 2007, Материк
- Эйзенштейн о Мейерхольде , Vladimir ZABRODIN, 2005, Новое издательство