Director,
Writer
Born 1967 
 
 
Vadim SHMELYEV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Вадим Викторович ШМЕЛЕВ
Vadim CHMELEV
Filmography (extracts)
 
Director
2020 - The Last Frontier (Подольские курсанты) [fiction, 136 mn]
2008 - S.S.D. (ССД : Смерть Советским Детям) [fiction, 110 mn]
2007 - Apocalypse Code (Код Апокалипсиса) [fiction, 105 mn]
2006 - Countdown (Обратный отсчет) [fiction, 110 mn]
 
Writer
2008 - S.S.D. (ССД : Смерть Советским Детям) by Vadim SHMELYEV [fiction, 110 mn]
2007 - Apocalypse Code (Код Апокалипсиса) by Vadim SHMELYEV [fiction, 105 mn]
2006 - Countdown (Обратный отсчет) by Vadim SHMELYEV [fiction, 110 mn]
 
Site : IMDb

Commentaries and bibliography
- La ligne de feu : le 7 juillet, une fresque guerrière sur un fait d’armes de 1941 François COULAUD, 2021, avcesar.com
- Vadim Shmelev: The Final Stand (Podol’skie kursanty, 2020) Ian GARNER, 2021, Kinokultura
- Vadim Shmelev : S.S.D. (2008) , Olga MESROPOVA, 2009, kinokultura.com
- Vadim Shmelev: S.S.D. (2008) Olga MESROPOVA, 2009, Kinokultura