Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Cinematographer,
Production designer,
Animator
 
Born 1975, USSR (Russia)
 
 

Aleksey BUDOVSKY

Алексей Яковлевич БУДОВСКИЙ
Alekseï BOUDOVSKI

Filmography (extracts)
 
Director
2017 - Breez from Brooklyn (Бруклинский бриз) [animation, 4 mn]
2012 - Fiksipelki. Batareyki (Фиксипелки. Батарейки) [animation, 3 mn]
2012 - Sightings & sightseeing (Sightings & sightseeing) [animation, 3 mn]
2009 - Flagged (Flagged) [animation, 0.51 mn]
2009 - The Wiyos Tour Intro (The Wiyos Tour Intro) [animation, 1 mn]
2008 - The Nightmare of the King (Королевский кошмар) [animation, 4 mn]
 
Writer
2017 - Breez from Brooklyn (Бруклинский бриз) by Aleksey BUDOVSKY [animation, 4 mn]
2009 - Flagged (Flagged) by Aleksey BUDOVSKY [animation, 0.51 mn]
2009 - The Wiyos Tour Intro (The Wiyos Tour Intro) by Aleksey BUDOVSKY [animation, 1 mn]
2008 - The Nightmare of the King (Королевский кошмар) by Aleksey BUDOVSKY [animation, 4 mn]
 
Cinematographer
2009 - Flagged (Flagged) by Aleksey BUDOVSKY [animation, 0.51 mn]
2009 - The Wiyos Tour Intro (The Wiyos Tour Intro) by Aleksey BUDOVSKY [animation, 1 mn]
2008 - The Nightmare of the King (Королевский кошмар) by Aleksey BUDOVSKY [animation, 4 mn]
 
Production designer
2012 - Fiksipelki. Batareyki (Фиксипелки. Батарейки) by Aleksey BUDOVSKY [animation, 3 mn]
2009 - Flagged (Flagged) by Aleksey BUDOVSKY [animation, 0.51 mn]
2009 - The Wiyos Tour Intro (The Wiyos Tour Intro) by Aleksey BUDOVSKY [animation, 1 mn]
 
Animator
2017 - Breez from Brooklyn (Бруклинский бриз) by Aleksey BUDOVSKY [animation, 4 mn]

Biography
No English biography available !
 
Родился в Ленинграде, в 1975-м году, в 1994 г. переехал в Нью-Йорк, где позднее окончил Бруклинский колледж со степенью бакалавра искусств по кинематографии. С 2010-го года живёт в Южной Америке. Сотрудничает с британским музыкантом Стивеном Коутсом (Stephen Coates), который пишет музыку к его мультфильмам. Автор нескольких оригинальных мультфильмов в жанре «чёрно-белого юмора». Уже его ранняя работа, «Время принимать ванну в Клеркенвелле» (2002) была отмечена на ряде международных фестивалей. Помимо мультфильмов, создаёт музыкальные видеоклипы и обучающую анимацию для детей.

Your remarks