Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1972, USSR (Russia)
 
 

Yevgeni SOLOMIN

Евгений СОЛОМИН
Evgueni SOLOMINE

Filmography (extracts)
 
Director
2016 - Oldmen (Старики) [documentary, 57 mn]
2009 - Countryside 35 x 45 (Глубинка 35 x 45) [documentary, 43 mn]
2001 - Katorga (Каторга) [documentary, 26 mn]
 
Writer
2016 - Oldmen (Старики) by Yevgeni SOLOMIN [documentary, 57 mn]
2009 - Countryside 35 x 45 (Глубинка 35 x 45) by Yevgeni SOLOMIN [documentary, 43 mn]
2001 - Katorga (Каторга) by Yevgeni SOLOMIN [documentary, 26 mn]

Awards :
Countryside 35 x 45 :
Diploma, International Human Rights Film Festival, Moscow (Russia), 2009
Best documentary, National Documentary Awards : Laurel, Moscow (Russia), 2009
Best author documentary, National Documentary Awards : Laurel, Moscow (Russia), 2009

Biography
No English biography available !
 
Documentariste russe.
En 1995 a terminé le département de russe et de littérature de l'université de Novossibirsk, en 1998 les Cours supérieurs de scénario et de mise en scène (classe du documentaire de L. Gourevitch).
Vit et travaille à Novossibirsk. membre de l'Union des cinéastes de Russie.

Российский режиссёр-документалист.
В 1995 г. окончил отделение русского языка и литературы Новосибирского университета, в 1998 — Высшие курсы сценаристов и режиссёров (мастерская режиссуры неигрового кино Л. А. Гуревича).
Живёт и работает в Новосибирске. Член Союза кинематографистов России.

Your remarks