Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1899, Russia
 
Died 1961

Mikhail DUBSON

Михаил Иосифович ДУБСОН
Mikhaïl DOUBSON

Filmography (extracts)
 
Director
1957 - Shtorm (Шторм) [fiction, 90 mn]
1940 - Concert-Waltz (Концерт-вальс) [70 mn]
1937 - Big Wings (Большие крылья) [fiction, 75 mn]
1935 - Granitsa (Граница) [fiction, 87 mn]
1929 - Dva brata (Два брата)
1928 - Yadovityj gaz (Ядовитый газ) [documentary]
 
Writer
1940 - Concert-Waltz (Концерт-вальс) by Mikhail DUBSON , Ilya TRAUBERG [70 mn]
1937 - Big Wings (Большие крылья) by Mikhail DUBSON [fiction, 75 mn]
1935 - Granitsa (Граница) by Mikhail DUBSON [fiction, 87 mn]

Biography
No English biography available !
 
Mikhaïl Doubson est né le 31 octobre 1899 à Smolensk. De 1916 à 1920, il a étudié à la faculté de droit de l'Université de Moscou. A parti d 1930 il travaille comme réalisateur au studio Mejrabpomfilm. De 1932 à 1933, il travaile à la direction de Soyouzfilm. A partir de 1933 il travaille comme réalisateur dans différents studios.

Your remarks