Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1938 
 
 

Iosif TRAKHTENGERTS

Иосиф Самойлович ТРАХТЕНГЕРЦ
Iossif TRAKHTENGUERTS

Filmography (extracts)
 
Director
2011 - To Accompaniment Of The White Sea (Под шум Белого моря) [documentary, 26 mn]
2006 - Lyonya's Horse and Lyonya (Ленин конь и Леня) [documentary, 30 mn]
2004 - Peasant Autumn (Крестьянская осень) [documentary, 29 mn]
2003 - Zachem bezdomnym futbol ? (Зачем бездомным футбол ?) [documentary]
2000 - We are All Partly Horses (Все мы немножко лошади) [documentary]
1999 - Khabarovskiy kray (Хабаровский край) [documentary, TV]
1998 - Ganstery i philantropy (Гангстеры и филантропы) [documentary, TV]
1997 - Mest. 1934 g. (Месть. 1934 г.) [documentary, TV]
1993 - Delovaya Finlyandiya (Деловая Финляндия) [documentary, TV serial]
1984 - …I prostye pesni Komi (...И простые песни Коми) [documentary]
1983 - Vozduchnyy khorovod (Воздушный хоровод) [documentary]
1980 - Vizit inspektora (Визит инспектора) [documentary]
1979 - Ispytat sebya (Испытать себя) [documentary]
1976 - Znakomites, koroleva ! (Знакомьтесь, королева!) [documentary]
1975 - Marafon (Марафон) [documentary]
1972 - Tri raskaza Nadi Rushevoy (Три рассказа Нади Рушевой) [documentary]
1972 - Pamyat (Память) [documentary]
1972 - Bolchye srazhenya na malenkoy doske (Большие сражения на маленькой доске) [documentary]
 
Writer
2011 - To Accompaniment Of The White Sea (Под шум Белого моря) by Iosif TRAKHTENGERTS [documentary, 26 mn]
2006 - Lyonya's Horse and Lyonya (Ленин конь и Леня) by Iosif TRAKHTENGERTS [documentary, 30 mn]
2004 - Peasant Autumn (Крестьянская осень) by Iosif TRAKHTENGERTS [documentary, 29 mn]

Awards :
Lyonya's Horse and Lyonya :
Diplôme du Jury pour "la création de l’image spirituelle du héros, vivant sur Terre" (XVIIIème Festival Rossia, 2007)
Meilleur film (Premier Festival Okno v Rossyu XXI vek, 2007)
Pamyat :
Prix au festival du VGIK
Bolchye srazhenya na malenkoy doske :
Prix au festival international du cinéma d'Odessa
Marafon :
Prix au Festival international de Cortina-d'Ampezzo (Italie)
Znakomites, koroleva ! :
Grand Prix au festival internaitonal de Saint-Vincent (Italie)
Ispytat sebya :
Prix au Festival de Frunze (Russie)
Vizit inspektora :
Prix au Festival de Tallinn (Estonie)
Vozduchnyy khorovod :
Prix au Festival de Riga (Lettonie)
Zachem bezdomnym futbol ? :
Diplôme au IIIème Festival internaitonal de Kiev (Ukraine, 2004)

Biography
Born in 1938. Graduated from the department of directing at VGIK (1972, class of I.Kopalin). Works in documentary cinema since 1972.
 
Your remarks