Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Actor,
Producer
 
Born 1983, USSR (Russia)
 
 

Klim SHIPENKO

Клим Алексеевич ШИПЕНКО
Klim CHIPENKO

Filmography (extracts)
 
Director
2017 - Salyut-7 (Салют-7) [fiction]
2014 - Liubit ne liubit (Любит не любит) [fiction, 83 mn]
2010 - Who am I ? (Кто я ?) [fiction, 98 mn]
2008 - The Unforgiven (Непрощенные) [fiction, 107 mn]
 
Writer
2017 - Salyut-7 (Салют-7) by Klim SHIPENKO [fiction]
2014 - Liubit ne liubit (Любит не любит) by Klim SHIPENKO [fiction, 83 mn]
2012 - Everything is Easy (Все просто) by Sonia KARPUNINA [fiction, 98 mn]
2010 - Who am I ? (Кто я ?) by Klim SHIPENKO [fiction, 98 mn]
2008 - The Unforgiven (Непрощенные) by Klim SHIPENKO [fiction, 107 mn]
 
Actor
2012 - Everything is Easy (Все просто) by Sonia KARPUNINA [fiction, 98 mn]
 
Producer
2012 - Everything is Easy (Все просто) by Sonia KARPUNINA [fiction, 98 mn]

Awards :
Everything is Easy :
Press award, Window to Europe Film Festival, Vyborg, Vyborg (Russia), 2012

Biography
No English biography available !
 
Acteur, réalisateur scénariste et producteur de cinéma.
Né le 16 juin 1983 à Moscou. Son père est l'acteur, le metteur en scène et le dramaturge Alekseï Chipenko.
A l'âge de 16 ans il a déménagé à Los Angeles. En 2002 est entré à l'université de Californie à la faculté de production cinématographique. A tourné son film de fin d'études comme opérateur. A suivi les cours du studio d'acteur Sal Dano Professional Actors Workshop.
En 2004 il est revenu à Moscou où il a travaillé sur la première chaîne de la télévision russe.

Российский киноактёр, кинорежиссёр, сценарист, кинопродюсер.
Родился 16 июня 1983 года в Москве. Отец — актёр, режиссёр, драматург Алексей Шипенко.
В 16 лет перебрался в Лос-Анджелес. В 2002 году поступил в Калифорнийский университет в Нортридже (факультет кинопроизводства). Дипломный фильм снимал как оператор. Учился в актёрской студии Sal Dano Professional Actors Workshop.
В 2004 году вернулся в Москву. Работал на Первом канале российского телевидения.


Commentaries and bibliography
- Klim Shipenko: Who Am I? (Kto ya?, 2010) , Olga MESROPOVA, 2011, kinokultura.com
- Klim Shipenko : The Unforgiven (Neproshchennye, 2009) , Gerald McCAUSLAND, 2010, kinokultura.com
 
 
Your remarks