Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Actor
 
Born 1945, USSR
 
 

Valery BARINOV

Валерий Александрович БАРИНОВ
Valeri BARINOV

Filmography (extracts)
 
Actor
2016 - Mum (Мама) by Kirill PLETNYOV [26 mn]
2014 - Okhota jit (Охота жить) by Sergey NIKONENKO [fiction, 84 mn]
2012 - Men's Women's Game (Мужская женская игра) by Mariya MAKHANKO [fiction, 94 mn]
2011 - Wind House (Дом ветра) by Vyacheslav ZLATOPOLSKY [fiction, 110 mn]
2010 - Another Sense (На ощупь) by Yuri GRYMOV [fiction, 110 mn]
2009 - The Concert (Концерт) by Radu MIHAILEANU [fiction, 114 mn]
2008 - Samyy luchiy film (Самый лучший фильм) by Kirill KUZIN [fiction, 104 mn]
2008 - Kromov (Кромовъ) by Andrei RAZENKOV [fiction, 105 mn]
2007 - Nothing personal (Ничего личного) by Larisa SADILOVA [fiction, 94 mn]
2007 - The Election Day (День выборов) by Oleg FOMIN [fiction, 128 mn]
2006 - Shinday Game (Игра в шиндай) by Andrei RAZUMOVSKY [fiction, 95 mn]
2006 - Andersen. Life without Love (Андерсен. Жизнь без любви) by Eldar RIAZANOV [fiction, 136 mn]
2005 - Babysitter Required (Требуется няня) by Larisa SADILOVA [fiction, 98 mn]
2004 - Ruskoe (Русское) by Aleksandr VELEDINSKY [fiction, 120 mn]
1996 - The Fundamental and Pitiful Look (Принципиальный и жалостливый взгляд) by Aleksandr SUKHOCHEV [fiction, 100 mn]
1996 - Agape (Агапэ) by Gennadi BAYSAK [fiction, 80 mn]

Awards :
Artiste du peuple de la Russie (1999).
Nothing personal :
Best actor, Festival Russian kino 'Moscow Premier Screenings', Moscow (Russia), 2007
Agape :
Best actor, Honfleur Russian Film Festival, Honfleur (France), 1996

Biography
No English biography available !
 
Valery Barinov est né le 27 novembre 1945 dans le village Zhilino, région d’Oriol, en Russie. En 1968 il avait terminé ses études à l’Ecole théâtrale supérieure du Théâtre Maly. Entre 1968 et 1974 il a travaillé à Saint- Petersbourg dans le Théâtre Pouchkine, et entre 1974 et 1988 dans le Théâtre de l’Armée soviétique à Moscou. En 1992 il avait intégré la troupe du Théâtre Maly à Moscou. Lauréat de plusieurs prix théâtraux. Il a tourné dans plusieurs dizaines de films.

Родился 27 ноября 1945 г. в д. Жилино Орловской обл. В 1968 г. окончил Высшее театральное училище при Малом театре. В 1968-1974 гг. работал в Театре им. Пушкина в Ленинграде, в 1974-1988 гг. — в труппе Театра Советской Армии; в 1988-1991 гг. — в Театре им. Пушкина в Москве; с 1992г. — в Малом театре. Народный артист России (1999). Лауреат Международной премии им. К. Станиславского (2004). Член жюри фестиваля Золотая маска(2008).


Photos and videos

Source : www.krugosvet.ru
 
Your remarks