Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Actor
 
Born 1958, USSR (Russia)
 
 

Aleksandr BALUEV

Александр Николаевич БАЛУЕВ
Aleksandr BALOUEV
Also : BALOUIEV / BALUYEV

Filmography (extracts)
 
Actor
2017 - Three sisters (Три сестры) by Yuri GRYMOV [fiction, full length film]
2016 - The Heritage of love (Герой) by Yuri VASILYEV (2) [fiction, 86 mn]
2016 - Poveliteli snov (Повелители снов) by Irina BAGROVA [fiction, 80 mn]
2015 - Successors (Наследники) by Vladimir KHOTINENKO [fiction, 100 mn]
2014 - Two women (Две женщины) by Vera GLAGOLEVA [fiction, full length film]
2012 - Life and Fate (Жизнь и судьба) by Sergey URSULIAK [fiction, TV serial, 465 mn]
2011 - The Best Film 3-D (Самый лучший фильм 3-ДЭ) by Kirill KUZIN [fiction, 105 mn]
2011 - Peter the First. The Testament (Петр Первый. Завещание) by Vladimir BORTKO [fiction, TV serial, 216 mn]
2010 - Red Color Snow (Багровый цвет снегопада) by Vladimir MOTYL [fiction, 121 mn]
2010 - Another Sense (На ощупь) by Yuri GRYMOV [fiction, 110 mn]
2009 - One War (Одна война) by Vera GLAGOLEVA [fiction, 85 mn]
2009 - The Interceptor (Запрещенная реальность) by Konstantin MAKSIMOV [fiction, 90 mn]
2009 - Kandahar (Кандагар) by Andrei KAVUN [fiction, 100 mn]
2008 - Heavy sand (Тяжелый песок) by Anton BARSHCHEVSKI [fiction, TV serial, 800 mn]
2007 - Snezhnyy angel (Снежный ангел) by Aleksandr KARPILOVSKY [TV fiction, 101 mn]
2006 - Vy ne ostavite menya (Вы не оставите меня) by Alla SURIKOVA [fiction, 113 mn]
2006 - The Banishment (Изгнание) by Andrei ZVIAGINTSEV [fiction, 150 mn]
2005 - Free translation (Вольный перевод) by Yelena HAZANOV [fiction, 100 mn]
2005 - Dura (Дура / Fool) by Maksim KOROSTYSHEVSKY [fiction, 95 mn]
2005 - Zakaz (Заказ) by Vera GLAGOLEVA [fiction, 82 mn]
2005 - Turkish Gambit (Турецкий гамбит) by Djanik FAIZIEV [fiction, 132 mn]
2004 - Vechernyy zvon (Вечерний звон) by Vladimir KHOTINENKO , Vladimir MOROZOV [fiction, 87 mn]
2004 - Krasnoe nebo. chernyy sneg (Красное небо. Черный снег) by Valery OGORODNIKOV [fiction, 100 mn]
2004 - O liubvi v liubuiu pogody (О любви в любую погоду) by Alla SURIKOVA [fiction, 97 mn]
2004 - Moskovskaya saga (Московская сага) by Dmitriy BARSHCHEVSKY [TV serial, 1144 mn]
2003 - Bless the Woman (Благословите женщину) by Stanislav GOVORUKHIN [fiction, 114 mn]
2002 - Antikiller (Антикиллер) by Egor KONCHALOVSKY [fiction, 111 mn]
2002 - Tycoon: A New Russian (Олигарх) by Pavel LUNGIN [fiction, 128 mn]
2001 - Celebration (Праздник) by Igor SUKACHOV [fiction, 95 mn]
2001 - The Turn of the Century (Конец века) by Konstantin LOPUSHANSKY [fiction, 124 mn]
2001 - Andrey Bely.Okhota na angela, ili Chetyre lyubvi poeta i proritsatelya (Андрей Белый. Охота на ангела, или Четыре любви поэта и прорицателя) by Andrei OSIPOV [documentary, 56 mn]
2000 - V avguste sorok 44-go (В августе 44-го) by Mikhail PTASHUK [fiction, 118 mn]
2000 - Moscow (Москва) by Aleksandr ZELDOVICH [fiction, 137 mn]
1999 - Zatvornik (Затворник) by Egor KONCHALOVSKY [fiction, 90 mn]
1999 - Passion Boulevard (Страстной бульвар) by Vladimir KHOTINENKO [fiction, 108 mn]
1998 - Mu-Mu (Му-Му) by Yuri GRYMOV [fiction, 104 mn]
1997 - Krizis srednyego vozrasta (Кризис среднего возраста) by Igor SUKACHOV [90 mn]
1996 - Line of life (Линия жизни) by Pavel LUNGIN [fiction, 100 mn]
1995 - Musulmanin (Мусульманин) by Vladimir KHOTINENKO [fiction, 110 mn]
1992 - Moscow Parade (Прорва) by Ivan DYKHOVICHNY [fiction, 108 mn]
1988 - The Wife Of The Kerosene Man (Жена керосинщика) by Aleksandr KAIDANOVSKY [fiction, 101 mn]

Biography
No English biography available !
 
Né à Moscou le 6 décembre 1958
Après ses études à l’école-studio du théâtre MKhaT, il intègre la troupe de Théâtre de l’Armée soviétique et travaille, depuis 1986, au théâtre Ermolova.

Родился 6 декабря 1958 г. в Москве. В 1980 г. окончил Школу-студию МХАТ (мастерская П. Массальского, И. Тарханова). Работал в ЦАТСА, Театре им. Ермоловой. С 1993 г. работает в антрепризах.
Среди театральных работ:
"Часы без стрелок" (1981), "Святая святых" (1981), "Стрела Робин Гуда" (1981), "Рядовые" (1985), "Дама с камелиями" (1985), "Осенняя кампания 1799" (1985), "Деревья умирают стоя" (1986), "Прощай, Иуда" (1988) — ЦАТСА; "Второй год свободы" (1988), "Снег, недалеко от тюрьмы" (1988), "Говори!" (1988), "Калигула" (1988), "Бронкс. Нью-Йорк" (1989), "Проснись и пой" (1989), "Приглашение на казнь" (1989), "Бесноватая" (1991) — Театр им. М. Н. Ермоловой; "Банан" (1994, Творческий центр "Московский салон"); "Осенние скрипки" (1997, Театр Романа Виктюка); "Опыт освоения пьесы "Чайка" системой Станиславского" (2001, Театр наций); "О мышах и людях" (1996, Театральное товарищество "Московская антреприза"); "Великолепный мужчина" (2002, Концертно-театральное агентство "Карина"); "Кот в мешке" (2006, Продюсерская компания Анатолия Воропаева).
Source : www.russiancinema.ru

Your remarks