Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Cinematographer,
Producer
 
Born 1961, USSR (Russia)
 
 

Ivan TVERDOVSKY

Иван Сергеевич ТВЕРДОВСКИЙ
Ivan TVERDOVSKI

Filmography (extracts)
 
Director
2016 - Meteorology (Прогноз погоды) [documentary, 63 mn]
2016 - Welcome to Piramida (Велком ту пирамида) [documentary, 40 mn]
2014 - Dmitriev (Дмитриев) [documentary, 39 mn]
2014 - Grumant. Island of communism (Грумант. Остров коммунизма) [documentary, 54 mn]
2013 - Washtub, Skis, Bicycle (Корыто, лыжи, велосипед) [documentary, 44 mn]
2008 - Incident In Town M (Происшествие в городе М) [fiction, 82 mn]
2005 - The 40s: Big Games, Small People (40-е: большие игры маленьких людей) [documentary]
 
Writer
2016 - Meteorology (Прогноз погоды) by Ivan TVERDOVSKY [documentary, 63 mn]
2014 - Dmitriev (Дмитриев) by Ivan TVERDOVSKY [documentary, 39 mn]
2014 - Grumant. Island of communism (Грумант. Остров коммунизма) by Ivan TVERDOVSKY [documentary, 54 mn]
2013 - Washtub, Skis, Bicycle (Корыто, лыжи, велосипед) by Ivan TVERDOVSKY [documentary, 44 mn]
2008 - Incident In Town M (Происшествие в городе М) by Ivan TVERDOVSKY [fiction, 82 mn]
 
Cinematographer
2014 - Grumant. Island of communism (Грумант. Остров коммунизма) by Ivan TVERDOVSKY [documentary, 54 mn]
 
Producer
2016 - Forgotten flights (Забытые полеты) by Andrei OSIPOV [documentary, 47 mn]
2014 - Koktebel pebbles (Коктебельские камешки) by Andrei OSIPOV [documentary, 90 mn]
2012 - Pianism (Пианизм) by Ivan TVERDOVSKY jr. [documentary, 55 mn]
2008 - Portret pod mukhoy (Портрет под мухой) by Yelena LASKARI [documentary, 55 mn]

Awards :
Dmitriev :
Prize Miron CHERNEKO, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2015
Grumant. Island of communism :
Special Jury prize, Russian Documentary Film Festival in New York (Tribeca), New York (USA), 2015
Washtub, Skis, Bicycle :
Diploma, Window to Europe Film Festival, Vyborg, Vyborg (Russia), 2014
Jury Prize, International Documentary Film Festival "Flahertiana", Perm (Russia), 2014

Biography
No English biography available !
 
Né en 1961 à Chtcholkovo. En 1985 a terminé l'Institut de l'Aviation de Moscou. En 2001 a fondé le studio documentaire "Point de vue". Depuis 2001 réalise des documentaires. Il a tourné 13 documentaires primés dans des festivals nationaux et internationaux. En 2008 a fait ses débuts de metteur en scène de films de fiction avec le long métrage "Incident dans la ville de M."

Родился в 1961 году в городе Щелково. Окончил Московский авиационный институт (1985). Работает в сфере кинематографии с 1988 года. Начинал свою карьеру с должности видеоинженера в корпорации ВПТО «Видеофильм». Там же освоил искусство монтажа видеофильмов. В 1994 году работал ведущим режиссёром монтажа на РЦСДФ. С 1996 года сделал несколько документальных и телевизионных фильмов как режиссёр. В 2001 году основал студию неигрового кино «Точка зрения». На сегодняшний день Иван Твердовский создал более тридцати документальных и телевизионных фильмов, удостоенных призов отечественных и международных кинофестивалей. В 2008 году дебютировал в игровом кино в качестве режиссера-постановщика полнометражного фильма «происшествие в городе М».

Your remarks