Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Actor,
Producer
 
Born 1960, USSR (Kazakhstan)
 
 

Serik APRYMOV

Серик АПРЫМОВ
Serik APRYMOV

Filmography (extracts)
 
Director
2004 - The Hunter (Охотник) [fiction, 90 mn]
1989 - Last Stop (Конечная остановка) [fiction, 78 mn]
1986 - Two Were Riding a Motor Cycle (Двое ехали на мотоцикле) [fiction, 29 mn]
 
Writer
2004 - The Hunter (Охотник) by Serik APRYMOV [fiction, 90 mn]
1989 - Last Stop (Конечная остановка) by Serik APRYMOV [fiction, 78 mn]
 
Actor
2004 - The Hunter (Охотник) by Serik APRYMOV [fiction, 90 mn]
 
Producer
2004 - The Hunter (Охотник) by Serik APRYMOV [fiction, 90 mn]

Other films
2009 - Дом на Озёрной (Dom na Ozornoy)
2000 - Три брата (Trois frères)
1997 - Аксуат (Aksuat)
1992 - Сон во сне (Le Rêve dans le rêve)
1988 - гипнотизер (Hypnotiseur), short

Awards :
Two Were Riding a Motor Cycle :
Prix du meilleur court métrage a festival de l'URSS, 1987
Grand Prix au Festival de la jeunesse (Молодость) à Kiev, 1987

Biography
No English biography available !
 
Serik Aprymov est né en 1960 à Aksuat, au Kazakhstan. Il a étudié la réalisation au VGIK de Moscou avec Sergueï Soloviev. Durant ses études, il réalise deux courts métrages.
Au début des années 90, il forme avec plusieurs autres réalisateurs la Nouvelle Vague Kazakh. Terminus, son premier long métrage, est montré dans le monde entier sous cette étiquette et aujourd'hui communément considéré comme l'une des oeuvres kazakhes les plus remarquables de cette époque.
Avec Aksuat en 1998 et surtout Tri Brata en 2000, Serik Aprymov est connu et reconnu dans les festivals internationaux et par la critique.
Source : Festival International du Cinéma Asiatique, 2012

Родился 28 октября 1960 г. в с. Аксуат Семипалатинской обл. Казахской ССР. В 1979 г. окончил Алма-Атинский индустриальный техникум, в 1989 г. — режиссерский факультет ВГИКа (мастерская С. Соловьева). Член киноакадемии "НИКА".
Лауреат премии Ленинского комсомола Казахстана.
Заслуженный деятель искусств Казахстана (1998).


Commentaries and bibliography
- Serik Aprymov, The Hunter [Okhotnik] (2004) , Michael ROULAND, 2005, kinokultura.com
 
 
Your remarks