Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1947 
 
 

Aleksey POGREBNOY

Алексей Иванович ПОГРЕБНОЙ
Alekseï POGREBNOI

Filmography (extracts)
 
Director
2015 - Merry outskirts (Веселая околица) [documentary, 40 mn]
2011 - Art on the Fingertips (Искусство на кончиках пальцев) [documentary, TV, 48 mn]
2010 - Last Date (Последнее свидание) [documentary, 51 mn]
2009 - Gentle Genre (Нежный жанр) [documentary, 39 mn]
2008 - Lyoshkin lug (Лешкин луг) [documentary, TV serial, 30 mn]
2006 - Derevenskiy fotograf (Деревенский фотограф) [documentary, 52 mn]
2004 - Zheleznyy Genrikh (Железный Генрих) [documentary, 52 mn]
2001 - Izvinite, chto zhivu (Извините, что живу) [documentary, 52 mn]
 
Writer
2010 - Last Date (Последнее свидание) by Aleksey POGREBNOY [documentary, 51 mn]
2009 - Gentle Genre (Нежный жанр) by Aleksey POGREBNOY [documentary, 39 mn]
2001 - Izvinite, chto zhivu (Извините, что живу) by Aleksey POGREBNOY [documentary, 52 mn]

Other films
1976-Вологда (Vologda)
1978 - Деревенские невесты (Derevenskie nevecti / Les fiancées de la campagne)
1979 - Адрес прежний – деревня (Adres prezhniy – derevhya /Ancienne adresse : lla campagne)
1980 - Чай,баранки и кино (Chay, baranki i kino / Thé, barankas et cinéma)
1981 - Ехал в село горожанин (Ekhal v celo gorozhanin / Un citadin va la campagne)
1982 -1999 - Деревенская жизнь Владимира и Татьяны (Derevenskaya zhizn Vladimira i Tatiany / La vie à la campagne de Vladimir et Tatiana)
1983 - Пригласительный билет (Priglasitelnyy bilet / Carte d’invitation)
1984 - Кому сопутствует удача (Komu sopustvuet udacha /A ceux que le succès accompagne)
1985 - Право на диплом (Pravo na diplom / Droit au diplôme)
1986 - Театр с улицы Макаренко (Teatr c ylitsy Makarenko / Théâtre de la rue Makarenko)
1988 - После праздника (Posle prazdnika / Après la fête)
1989 - Как у наших у ворот (Kak u nashikh u vorot)
1990-2000-Лёшкин луг (Lyoshkin lug)
1991 - Письма из «России» (Pisma iz « Rossii » / Lettre de Russie))
1992 – Предзимье (Predzimye)
1993 - Дело Константина Колосова (Delo Konstantina Kolosova / L’Affaire Konstantin Kolossov)
1994-Спартанец (Spartanhets)
1995-Переселенцы (Pereselentsy)
1996 - В деревне Кукарековке (V derevne Kukarekovke / Dans le village de Kukarekovka)
1998-Жили-были... (История обитателей деревеньки Безденежных) (Zhili-byli… (Istriya obidateley derevenki Bezdenezhykh) / Il était une fois …(Istoire des habitants du village Bezdeneznye)
1999 - Исповедь марафонца (Ispoved marafontsa)
2001 – Паутина (Pautina)
2003 - Счастливчик (Schastlivchik / Le Chanceux)
2006 - Две жизни Ясабуро Хачия (Dve zhizni Yasburo Khachiya / Les Deux vies de Yassabouro Khachi)
2006 - 2007 - Деревенский фотограф (Dererevenski fotograf / Photographe campagnard)


Awards :
Last Date :
Prize Stalker, International Human Rights Film Festival, Moscow (Russia), 2010
Guild of Historians of Cinema and Film Critics Prize, International Human Rights Film Festival, Moscow (Russia), 2010

Biography
Alexey Pogrebnoy was born in 1947 in Konstantinovka village of Amur region, graduated from MGIK in 1970 and Leningrad State Theatre Arts Academy in 1978. He has been directing documentaries since 1974. Aleksey is an Honored Art Worker of Russian Federation, winner of Russian State Prizes (2000 and 2004), the member of Russian Television Academy, Eurasion Television Academy and the Academy of Cinematographic Arts “Nika”. Aleksey Pogrebnoy is the author of more than 90 documentary films.
Source : www.flahertiana.perm.ru/2009
 
Your remarks