Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Production designer,
Animator
 
Born 1941, USSR (Russia)
 
Died 2007

Valery UGAROV

Валерий Михайлович УГАРОВ
Valeri OUGAROV

Filmography (extracts)
 
Director
2006 - Baba Yaga and Others (Бабка Ежка и другие ...) [animation, 70 mn]
2003 - Baba Yaga and Others (Бабка Ежка и другие ...) [animation, 16 mn]
2001 - Tumur Shepherd Boy (Мальчик-пастух Тумур) [animation]
1997 - The Magic Flute (Волшебная флейта) [animation, 26 mn]
1997 - A Magic Painbrush (Волшебная кисточка) [animation, 13 mn]
1996 - Jonah (Иона) [animation, 26 mn]
1987 - The School of Fine Arts. The Landscape with Juniper (Школа изящных искусств. Пейзаж с можжевельником) [animation, 30 mn]
1983 - Rodamus Qwerck's Delusion (Наваждение Родамуса Кверка) [animation, 10.24 mn]
1981 - Khalif-Aist | Caliph Stork (Халиф-аист) [animation, 20 mn]
1974 - Vessioloe zveno (Веселое звено) [animation, 25 mn]
 
Production designer
1987 - The School of Fine Arts. The Landscape with Juniper (Школа изящных искусств. Пейзаж с можжевельником) by Andrei KHRZHANOVSKY , Valery UGAROV [animation, 30 mn]
1974 - Vessioloe zveno (Веселое звено) by Anatoli PETROV (2) , Gennadi SOKOLSKY , Valery UGAROV [animation, 25 mn]
1971 - The Wardrobe (Шкаф) by Andrei KHRZHANOVSKY [animation, 5 mn]
 
Animator
2003 - Baba Yaga and Others (Бабка Ежка и другие ...) by Valery UGAROV [animation, 16 mn]

Other films
www.animator.ru

Biography
No English biography available !
 
Дата и место рождения: 15 марта 1941 г., Москва
Дата и место смерти : 17 ноября 2007 г., Москва
Заслуженный деятель искусств России (1997).
В 1959 окончил Московскую художественную школу им. Сурикова. В 1961 окончил курсы художников-мультипликаторов при “Союзмульт-фильме”. В 1964-68 учился в МАРХИ на вечернем факультете. С 1971 - режиссёр к/ст “Союзмультфильм”, а с 1995 - студии “Кристмас-филмз”.


Commentaries and bibliography
- Valerii Ugarov : Babka Ezhka and Co. (2006), Nikolai Titov, Oktiabrina Potapova : The New Adventures of Babka Ezhka (2008) , Jeremy MORRIS, 2009, kinokultura.com
 
 
Your remarks