Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Cinematographer
 
Born 1972 
 
 

Zoya KIREYEVA

Зоя Всеволодовна КИРЕЕВА
Zoïa KIREEVA

Filmography (extracts)
 
Director
2006 - Foolish Girl (Девочка-дура) [animation, 7 mn]
 
Writer
2006 - Foolish Girl (Девочка-дура) by Zoya KIREYEVA [animation, 7 mn]
 
Cinematographer
2004 - Handwork (Ремесло) by Dmitriy GELLER [animation, 3 mn]
2003 - About Crayfish (Про раков) by Valentin OLSHVANG [animation, 15.28 mn]
2002 - A Man from the Moon (Человек с Луны) by Oxana CHERKASOVA [animation, 14 mn]
1998 - Mystery is You (Тайна это ты) by Dmitriy GELLER [animation, 1 mn]
1997 - A bird Becomes a Bird (Птица становится птицей) by Lucie LI [animation, 5 mn]

Awards :
Foolish Girl :
Best Animation film, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2007

Biography
No English biography available !
 
Окончила Санкт-Петербургский институт кино и телевидения. Еще студенткой пришла на Свердловскую киностудию и сразу принялась за работу.
Работала оператором на фильмах:
«БАБУШКА» (1996) – режиссер А.Золотухин «АНГЕЛЫ», «ХРАМ» (1997) – режиссер А.Золотухин «ТАЙНА - ЭТО ТЫ» – режиссер Д.Геллер
«ПТИЦА СТАНОВИТСЯ ПТИЦЕЙ» (1997) – режиссер Lucy Lee
«ЛУКОМОРЬЕ. НЯНЯ» (2000) – режиссер С.Серегин
«ДЖОН ГЕНРИ - ЧЕЛОВЕК ИЗ СТАЛИ» (2001) – режиссер А.Золотухин «ЧЕЛОВЕК С ЛУНЫ» (2002) – режиссер О.Черкасова «ПРО РАКОВ» (2003) – режиссер В.Ольшванг
«РЕМЕСЛО» (2004) – режиссер Д.Геллер
Как режиссер сделала множество анимационных и игровых рекламных роликов и видеоинсталяций. С 2003 г. - режиссер “Igrek Production House” (реклама).
В 2006 г. - закончен дебют – анимационный фильм «ДЕВОЧКА ДУРА»

Source : multfest.ru

Your remarks