Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Actor,
Production designer
 
Born 1945, USSR (Russia)
 
 

Aleksandr ADABASHIAN

Александр Артемович АДАБАШЬЯН
Aleksandr ADABACHIAN

Filmography (extracts)
 
Director
2002 - Azazel (Азазель) [fiction]
1990 - Mado, do vostrebovaniya (Мадо, до востребования) [fiction, 98 mn]
 
Writer
2016 - Jili byli my (Жили были мы) by Anna CHERNAKOVA [fiction, 98 mn]
2013 - Sunstroke (Солнечный удар) by Nikita MIKHALKOV [fiction, full length film]
2013 - Sobochiy ray (Собачий рай) by Anna CHERNAKOVA [fiction, 116 mn]
2013 - Spikes (Косухи) by Sebastian ALARKON [fiction]
2013 - Ku! Kin-dza-dza (Ку! Кин-дза-дза-дза) by Georgi DANELIYA , Tatyana ILYNA [animation]
2010 - Death In Pince-Nez or Our Chekhov (Смерть в пенсне или Наш Чехов) by Anna CHERNAKOVA [fiction, 105 mn]
2008 - Fathers and children (Отцы и дети) by Avdotya SMIRNOVA [fiction, TV serial, 176 mn]
1993 - Nastya (Настя) by Georgi DANELIYA [fiction, 89 mn]
1987 - Dark Eyes (Очи черные) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 121 mn]
1986 - My Favorite Clown (Мой любимый клоун) by Yuri KUSHNEREV [fiction, 86 mn]
1979 - Several Days of Oblomov’s Life (Несколько дней из жизни И.И.Обломова) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 143 mn]
1978 - Five evenings (Пять вечеров) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 103 mn]
1977 - Unfinished Piece for Mechanical Piano (Неоконченная пьеса для механического пианино) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 103 mn]
1973 - Poklonnik (Поклонник)
 
Actor
2016 - Jili byli my (Жили были мы) by Anna CHERNAKOVA [fiction, 98 mn]
2016 - The Heritage of love (Герой) by Yuri VASILYEV (2) [fiction, 86 mn]
2013 - Sobochiy ray (Собачий рай) by Anna CHERNAKOVA [fiction, 116 mn]
2013 - Spikes (Косухи) by Sebastian ALARKON [fiction]
2013 - Ku! Kin-dza-dza (Ку! Кин-дза-дза-дза) by Georgi DANELIYA , Tatyana ILYNA [animation]
2011 - Kriminalnye obstoyatelstva (Криминальные обстоятельства) by Vladimir KARABANOV [fiction, 83 mn]
2010 - The Snow Falling in Russia (В России идет снег) by Natalia NAUMOVA [fiction, full length film]
2010 - Elephant (Слон) by Vladimir KARABANOV [fiction, 88 mn]
2010 - A (Wo)Man from the Boulevard des Capucin-oks (Человек с бульвара Капуцинок) by Alla SURIKOVA [fiction, 106 mn]
2010 - Potseluy skvozd stenu (Поцелуй сквозь стену) by Vartan AKOPYAN [fiction, 90 mn]
2007 - 12 (12) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 153 mn]
2007 - Jokonda na asfalte (Джоконда на асфальте) by Vladimir NAUMOV [fiction, 114 mn]
2000 - Bremenskie musykanty i Co (Бременские музыканты и Co) by Aleksandr ABDULOV [fiction, 92 mn]
1993 - Nastya (Настя) by Georgi DANELIYA [fiction, 89 mn]
1986 - Guard Me, My Talisman (Храни меня, мой талисман) by Roman BALAIAN [fiction, 74 mn]
1981 - Kinfolk (Родня) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 98 mn]
1981 - Priklyucheniya Sherloka Holmsa. Sobaka Baskerviley (Приключения Шерлока Холмса. Собака Баскервилей) by Igor MASLENNIKOV [TV fiction, 154 mn]
1980 - Otkuda v trave ryba? (Откуда в траве рыба?) by Ivan DYKHOVICHNY [fiction, 5 mn]
1978 - Five evenings (Пять вечеров) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 103 mn]
1975 - Slave of Love (Раба любви) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 94 mn]
1974 - Friend Among Strangers, Stranger Among Friends (Свой среди чужих чужой среди своих) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 97 mn]
 
Production designer
2016 - Jili byli my (Жили были мы) by Anna CHERNAKOVA [fiction, 98 mn]
2013 - Sobochiy ray (Собачий рай) by Anna CHERNAKOVA [fiction, 116 mn]
1987 - Dark Eyes (Очи черные) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 121 mn]
1983 - In Private / Without Witness (Без свидетелей) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 95 mn]
1982 - The Chosen Ones / The Elite (Избранные) by Sergey SOLOVYOV [fiction, 140 mn]
1981 - Kinfolk (Родня) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 98 mn]
1979 - Several Days of Oblomov’s Life (Несколько дней из жизни И.И.Обломова) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 143 mn]
1978 - Five evenings (Пять вечеров) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 103 mn]
1978 - Siberiada (Сибириада) by Andrei KONCHALOVSKY [fiction, 275 mn]
1977 - Unfinished Piece for Mechanical Piano (Неоконченная пьеса для механического пианино) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 103 mn]
1975 - Slave of Love (Раба любви) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 94 mn]
1974 - Friend Among Strangers, Stranger Among Friends (Свой среди чужих чужой среди своих) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 97 mn]
Your remarks