Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Actor
 
Born 1918, Armenia
 
Died 1964

Genrikh OGANISIAN

Генрих Бардухмиосович ОГАНИСЯН
Guenrikh OGANISSIAN

Filmography (extracts)
 
Director
1963 - Three plus two (Три плюс два) [fiction, 101 mn]
1961 - Priklyucheniya Krosha (Приключения Кроша) [fiction, 85 mn]
1960 - Devichya vesna (Девичья весна) [fiction, 98 mn]
 
Writer
1959 - Vanka (Ванька) by Eduard BOCHAROV [short film]
 
Actor
1963 - Three plus two (Три плюс два) by Genrikh OGANISIAN [fiction, 101 mn]

Biography
No English biography available !
 
Guenrikh Oganissian est né à Erevan le 1er septembre 1918. En 1937, il termine ses études au studio théâtral T. Soundoukianai d’Erevan, et commence à travailler comme acteur. A partir de 1973 il est assistant réalisateur à Mosfilm/ A partir de 1945, il est réalisateur au studio Gorki. En 1954 il obtient le diplôme du VGIK (Institut national de cinéma) où il a étudié dans la chaire de Sergueï Guerassimov. Il est décédé à Moscou.

Your remarks