Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Production designer
 
Born 1895, Poland
 
Died 1946

Moisey LEVIN

Моисей Зелигович ЛЕВИН
Moïsseï LEVINE

Filmography (extracts)
 
Director
1938 - Amangeldy (Амангельды) [fiction, 84 mn]
 
Production designer
1938 - Amangeldy (Амангельды) by Moisey LEVIN [fiction, 84 mn]
1935 - Friends (Подруги) by Leo ARNSHTAM [fiction, 95 mn]
1929 - Goluboy ekspres (Голубой экспресс) by Ilya TRAUBERG [fiction, 61 mn]

Other films
1940 - Райхан (Raïchan)
1936 - Путешествие в Арзрум (Le Voyage à Arzroum)
1935 - Подруги (Les Amies) [script writer]

Awards :
People's Artist of Kazakhstan

Biography
No English biography available !
 
Moisei Levin est né en 1895.
Diplômé des Beaux Arts de Vilensk, il est à partir de 1923 scénariste et réalisateur.
A la fin des années 30, il part pour le Kazakhstan où il devient le premier réalisateur de longs métrages de fiction du pays avec Amangueldy.

(16) 28 февраля 1895, Вильно — 19 августа 1946, Ленинград.
Окончил Художественное училище (1914) и Академию художеств.
В 1920-х годах — театральный художник. С 1930-х годов — в кинематографе.
В конце 1930-х годов работал в Казахстане. С 1944 года в Ленинграде.
Председатель Союза художников Казахстана.
Заслуженный деятель искусств Казахской ССР (1939).
Народный художник Казахстана (1944).

Your remarks