Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Producer
 
Born 1967, USSR (Russia)
 
 

Igor KALYONOV

Игорь Евгеньевич КАЛЕНОВ
Igor KALIONOV

Filmography (extracts)
 
Director
2010 - Klub schastya (Клуб счастья) [fiction, 90 mn]
2009 - Ukroshchenie stroptivykh (Укрощение строптивых) [fiction, 90 mn]
2008 - Alexander. The Neva Battle (Александр. Невская битва) [fiction, 104 mn]
2000 - Bee-2 (БИ-2) [documentary, 70 mn]
 
Writer
2009 - Ukroshchenie stroptivykh (Укрощение строптивых) by Igor KALYONOV [fiction, 90 mn]
 
Producer
2010 - Klub schastya (Клуб счастья) by Igor KALYONOV [fiction, 90 mn]
2009 - Ukroshchenie stroptivykh (Укрощение строптивых) by Igor KALYONOV [fiction, 90 mn]
2008 - Alexander. The Neva Battle (Александр. Невская битва) by Igor KALYONOV [fiction, 104 mn]
2005 - Polumgla (Полумгла) by Artiom ANTONOV [fiction, 100 mn]
2005 - The Sun (Солнце) by Alexandre SOKUROV [fiction, 110 mn]
2004 - Bipedalism (Прямохождение) by Yevgeni YUFIT [fiction, 90 mn]
2003 - Father and Son (Отец и сын) by Alexandre SOKUROV [fiction, 94 mn]
2003 - Lyubov imperatora (Любовь императора) by Aleksandr ORLOV [fiction, TV serial, 322 mn]
2003 - Kira (Кира) by Vladimir NEPEVNY [documentary, 48 mn]
2002 - Chekhovian Motifs (Чеховские мотивы) by Kira MURATOVA [fiction, 120 mn]
1998 - Peculiarities of National Fishing (Особенности национальной рыбалки) by Aleksandr ROGOZHKIN [fiction, 98 mn]
1997 - The Bomb (Бомба) by Dmitriy MESKHIEV [fiction, 73 mn]
1995 - Everything Will Be All Right (Все будет хорошо) by Dmitriy ASTRAKHAN [fiction, 100 mn]
1994 - Petty Passions (Увлеченья) by Kira MURATOVA [fiction, 112 mn]
1993 - Over the Dark Water (Над темной водой) by Dmitriy MESKHIEV [fiction, 96 mn]
1992 - Two captains-2 (Два капитана-2) by Sergey DEBIZHEV [fiction, 68 mn]

Biography
No English biography available !
 
Родился 27 апреля 1967 г. в Ленинграде. В 1989 г. окончил Ленинградский военно-механический институт. Работал на ЛСДФ ассистентом режиссера, редактором, зам. главного редактора по международным связям, коммерческим директором. В 1991 г. создал и возглавил к/с "Никола-фильм". Продюсер телепрограммы "Линия кино" (ОРТ, 1996-1999, совм. с С. Сельяновым). Доцент кафедры режиссуры СПбГУКиТ (с 2003 г.). Член Российской Академии кинематографических искусств "Ника" (с 2004 г.).
Source : www.russiancinema.ru

Your remarks