Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1928, USSR (Russia)
 
Died 1997

Vadim KURCHEVSKY

Вадим Владимирович КУРЧЕВСКИЙ
Vadim KOURTCHEVSKI

Filmography (extracts)
 
Director
1986 - Legenda o Salieri (Легенда о Сальери) [animation, 18 mn]
1977 - Tayna zapechnogo sverchka (Тайна запечного сверчка) [animation, 18 mn]
1972 - The Master of Clamecy (Мастер из Кламси) [animation, 25 mn]
1966 - Moy zelyonyy krokodil (Мой зеленый крокодил) [animation, 9 mn]
 
Writer
1986 - Legenda o Salieri (Легенда о Сальери) by Vadim KURCHEVSKY [animation, 18 mn]
1977 - Tayna zapechnogo sverchka (Тайна запечного сверчка) by Vadim KURCHEVSKY [animation, 18 mn]

Biography
No English biography available !
 
Vadim Kourtchevski est né le 14 avril 1928 à Kolomna. En 1953, il a terminé des études à l'Ecole Supérieure des Arts et métiers de Léningrad (Saint-Pétersbourg. Puis il a travaillé comme décorateur à l'Institut de recherche du jouet de Zagorsk. A partir de 1958, Vadim Kourtchebski travaille au studio Soyouzmultiflm (Союзмультфильм) en qualité de décorateur pour les films d'animation de marionnettes. En suite il est devenu réalisateur, a d’abord travaillé en coréalisation avec N. Serebriakov puis seul à partir de 1966.
Vadim Kourtchevski est décédé le 15 août 1997 à Moscou.


Photos and videos


 
Your remarks