Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Actor,
Production designer
 
Born 1946, USSR
 
 

Viktor Viktor BUTURLIN

Виктор Иванович БУТУРЛИН
Viktor BOUTOURLINE

Filmography (extracts)
 
Director
2003 - Yest ideya (Есть идея...)
2002 - Vremya lyubit (Время любить)
2000 - Destructive Force 2 (Убойная сила 2) [fiction, TV serial]
1999 - Destructive Force (Убойная сила) [fiction, TV serial]
1999 - Novye priklyucheniya mentov (Новые приключения ментов)
1998 - Menty (Менты)
1993 - Yadernoe tango (Ядерное танго)
1989 - The Blocking in Heaven (Торможение в небесах) [fiction, 76 mn]
1987 - The Gardener (Садовник) [fiction, 100 mn]
1986 - Ekskursant (Экскурсант)
1984 - Aplodismenty, aplodismenty (Аплодисменты ; аплодисменты...) [fiction, 77 mn]
1980 - Endgame (Эндшпиль) [fiction, 20 mn]
 
Writer
1989 - The Blocking in Heaven (Торможение в небесах) by Viktor Viktor BUTURLIN [fiction, 76 mn]
1980 - Endgame (Эндшпиль) by Viktor Viktor BUTURLIN [fiction, 20 mn]
 
Actor
1981 - Kinfolk (Родня) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 98 mn]
 
Production designer
1980 - Endgame (Эндшпиль) by Viktor Viktor BUTURLIN [fiction, 20 mn]

Biography
No English biography available !
 
Victor Boutourline est né le 28 juin 1946. Diplômé de la faculté de mise en scène du LGITMiK (Institut National de Théâtre, musique et de cinéma de Léningrad) (1972) et diplômé du VRSR (Cours supérieurs de scénristes et réalisateurs). A travaillé comme metteur en scène au théâtre de comédie musicale d’Ivanov et de Léningrad.
A été acteur, metteur en scène au théâtre et réalisateur de films.
A reçu le prix du meilleur réalisateur au festival de cinéma de l’Union soviétique en 1985

Your remarks