Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Actor
 
Born 1944, USSR (Russia)
 
 

Rodion NAKHAPETOV

Родион Рафаилович НАХАПЕТОВ
Rodion NAKHAPETOV

Filmography (extracts)
 
Director
2007 - Contamination (Заражение)
1987 - At The Close Of Night (На исходе ночи) [fiction, 139 mn]
1986 - Umbrella for the Newly Wed (Зонтик для новобрачных) [fiction, 89 mn]
1984 - The Follower (Идущий следом) [fiction, 92 mn]
1981 - O tebe (О тебе)
1980 - Do not Shoot at White Swans (Не стреляйте в белых лебедей) [fiction, 136 mn]
1977 - Enemies (Враги) [fiction, 77 mn]
1975 - To the World s End (На край света) [92 mn]
1973 - With And Without You (С тобой и без тебя) [fiction, 86 mn]
 
Writer
2007 - Contamination (Заражение)
 
Actor
1987 - At The Close Of Night (На исходе ночи) by Rodion NAKHAPETOV [fiction, 139 mn]
1983 - Torpedonostsy (Торпедоносцы) by Semyon ARANOVICH [fiction, 96 mn]
1981 - Valentina (Валентина) by Gleb PANFILOV [fiction, 99 mn]
1975 - Slave of Love (Раба любви) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 94 mn]
1972 - This Sweet Word-Liberty! (Это сладкое слово - свобода!) by Vytautas ZALAKEVIСIUS [fiction, 163 mn]
1969 - The Lovers (Влюбленные) by Elier ISHMUKHAMEDOV [fiction, 83 mn]
1966 - Tenderness (Нежность) by Elier ISHMUKHAMEDOV [fiction, 74 mn]
1964 - There Was A Lad (Живет такой парень) by Vasili SHUKSHIN [fiction, 101 mn]
1964 - I am Twenty (Застава Ильича / Мне двадцать лет) by Marlen KHUTSIEV [fiction, 175 mn]

Awards :
Do not Shoot at White Swans :
Meilleur film de fiction au Festival national de cinéma de Moscou en 1979
Grand prix au festival international du film d’auteur de San-Remo en 1979

Biography
No English biography available !
 
Né le 21 janvier 1944. Metteur en scène, acteur et scénariste.
Son vrai prénom est Rodine. Il est né dans la ville de Piatikhatka dans la région de Dniepropetrovsk. A terminé la faculté d'art dramatique de l'Institut de Cinéma de Moscou (VGIK)en 1965 dans la classe de I. Talankine. Depuis 1978 travaille comme acteur et metteur en scène aux studios Mosfilm.
Lauréat du prix d'Etat en 1985 pour son rôle dans le film "Les Lance-torpilles".
A reçu en 1984 la médaille d'argent A. Dovjenko pour le film "Les Lance-torpilles".
Depuis 1989 vit aux Etats Unis où il a organisé une Fondation d'aide aux enfants malades de Russie.

НАХАПЕТОВ Родион Рафаилович (р. 21. 01. 1944), режиссер, сценарист, актер.
Настоящее имя — Родин. Родился в городе Пятихатка Днепропетровской обл. Окончил актерский факультет ВГИКа (1965, мастерская И. Таланкина). С 1978 — актер и режиссер к/ст «Мосфильм».
Лауреат Гос. премии (1985, за роль в фильме «Торпедоносцы»).
Серебряная медаль им. А. П. Довженко (1984, «Торпедоносцы»).
С 1989 живет в США. Организовал Фонд помощи больным детям России.
Source : mega.km.ru

Your remarks