Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Actor
 
Born 1929, USSR (Ukraine)
 
Died 1988

Vadim MEDVEDEV

Вадим Александрович МЕДВЕДЕВ
Vadim MEDVEDEV

Filmography (extracts)
 
Actor
1986 - Poslednyaya doroga (Последняя дорога) by Leonid MENAKER [fiction, 101 mn]
1983 - Vassa (Васса) by Gleb PANFILOV [fiction, 140 mn]
1979 - The Autumn Marathon (Осенний марафон) by Georgi DANELIYA [fiction, 94 mn]
1975 - May I Have The Floor, Please (Прошу слова) by Gleb PANFILOV [fiction, 145 mn]
1964 - Hamlet (Гамлет) by Grigori KOZINTSEV [fiction, 140 mn]
1960 - Far from the Motherland (Вдали от родины) by Aleksey SHVACHKO [fiction, 87 mn]
1955 - The Twelfth Night (Двенадцатая ночь) by Yan FRID [fiction, 90 mn]
1955 - The Gadfly (Овод) by Aleksandr FAINTSIMMER [fiction, 102 mn]
1954 - A Big Family (Большая семья) by Iosif KHEIFITS [fiction, 108 mn]

Biography
No English biography available !
 
Родился 28 апреля 1929 г. в Ялте. В 1949 г. окончил актерскую студию при Камерном театре. Работал в Театре драмы им. Пушкина, с 1966 г. — в БДТ им. Горького. Среди театральных работ:
"Измена нации" (1952), "Персональное дело" (1955), "Второе дыхание" (1956), "Друзья и годы" (1962), "Обыкновенная история" (1965) — Театр драмы им. Пушкина; "Лиса и виноград" (1967), "Традиционный сбор" (1967), "Три мешка сорной пшеницы" (1975), "Смерть Тарелкина" (1983) — БДТ им. Горького (ныне — БДТ им. Товстоногова).
Народный артист РСФСР (1980).
Умер 2 марта 1988 г.

Your remarks