Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1929, USSR (Russia)
 
 

Leonid MENAKER

Леонид Исаакович МЕНАКЕР
Leonid MENAKER

Filmography (extracts)
 
Director
1990 - The Dog's Feast (Собачий пир) [fiction, 100 mn]
1986 - Poslednyaya doroga (Последняя дорога) [fiction, 101 mn]
1984 - Professor Dowel's Last Will (Завещание профессора Доуэля) [fiction, 91 mn]
1982 - Niccolo Paganini (Никколо Паганини) [TV serial, 256 mn]
1980 - The Last Escape (Последний побег) [fiction, 92 mn]
1978 - A Young Wife (Молодая жена) [fiction, 99 mn]
1975 - A Story of a Simple Matter (Рассказ о простой вещи) [TV film, 86 mn]
1973 - The Identification (Опознание) [fiction, 92 mn]
1970 - Night Shift (Ночная смена) [fiction, 88 mn]
1970 - Gorod i pesnya (Город и песня) [TV film]
1966 - Don't Forget the Lugovaya Station (Не забудь... станция Луговая) [fiction, 84 mn]
1964 - Skylark (Жаворонок) [fiction, 83 mn]
 
Writer
2012 - Sluzhu Sovetskomu Soyuzu (Служу Советскому Союзу!) by Aleksandr USTYUGOV [TV fiction, full length film]
1986 - Poslednyaya doroga (Последняя дорога) by Leonid MENAKER [fiction, 101 mn]
1984 - Professor Dowel's Last Will (Завещание профессора Доуэля) by Leonid MENAKER [fiction, 91 mn]
1982 - Niccolo Paganini (Никколо Паганини) by Leonid MENAKER [TV serial, 256 mn]
1975 - A Story of a Simple Matter (Рассказ о простой вещи) by Leonid MENAKER [TV film, 86 mn]
1973 - The Identification (Опознание) by Leonid MENAKER [fiction, 92 mn]

Author :

Awards :
Artiste émérite de Russie (1986)
Décoré de l'Ordre de l'Amitié des peuples (1981)

Biography
No English biography available !
 
Leonid Menaker est né le 12 septembre 1929 à Leningrad. Il termine en 1960 ses études au département de formation des réalisateurs de la Faculté d'art dramatique LGITMiK (ЛГИТМиК), dans la chaire de A. Mouzil. Il travaille d'abord comme metteur en scène au théâtre Lensoviet. A partir de 1964, il est réalisateur à Lenfilm.
A partir de 1994, Leonid Menaker dirige la chaire de formation des réalisateurs de l'Université du cinéma et de la télévision de Saint-Pétersbourg.


Родился 12 сентября 1929 года в Ленинграде. Режиссёр, сценарист, продюсер. Заслуженный деятель искусств РСФСР (1986). Окончил режиссерский факультет ЛГИТМиКа (1960).
Работал в театрах Ленинграда. В 1954-1964 годах - ассистент режиссёра и режиссёр Театра имени Ленсовета, режиссёр-педагог ЛГИТМиКа.
С 1964 года - режиссёр к/ст <Ленфильм>. Снял ряд музыкальных телефильмов (<Город и песня>, <Мелодии города>).
Руководитель мастерской кинорежиссуры Санкт-Петербургского института кино и телевидения.

Your remarks