Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1881 
 
Died 1968

Aleksandr IVANOVSKY

Александр Викторович ИВАНОВСКИЙ
Aleksandr IVANOVSKI

Filmography (extracts)
 
Director
1954 - The Lady Tamer of Tigers (Укротительница тигров) [fiction, 101 mn]
1952 - Concert given by Masters of Art (Концерт мастеров искусств) [fiction, 90 mn]
1952 - Concert given by Masters of Arts (Концерт мастеров искусств) [fiction, 90 mn]
1948 - Stantsionnyy smotritel (Станционный смотритель)
1946 - The Ballerina (Солистка балета) [77 mn]
1944 - Silva (Сильва) [fiction, 80 mn]
1942 - Chudesnaya skripka (Чудесная скрипка)
1941 - Anton Ivanovich is Angry (Антон Иванович сердится) [fiction, 75 mn]
1940 - A Musical Story (Музыкальная история) [fiction, 83 mn]
1938 - The Ennemies (Враги) [fiction, 78 mn]
1935 - Dubrovsky (Дубровский) [fiction, 70 mn]
1933 - Iudushka Golovlev (Иудушка Головлев)
1931 - Sovetskaya rengenologiya (Советская рентгенология)
1930 - The Prisoner of the Caucasus (Кавказский пленник) [72 mn]
1928 - Asya (Ася) [fiction, 77 mn]
1928 - The Fisherman's son (Сын рыбака) [fiction, 75 mn]
1927 - Northern Love (Северная любовь)
1926 - The Decembrists (Декабристы) [fiction, 99 mn]
1926 - Plameneyushchiy ostrov (Пламенеющий остров)
1925 - Stepan Khalturin (Степан Халтурин) [fiction, 70 mn]
1923 - Palace and Fortress (Дворец и крепость) [fiction, 57 mn]
1923 - A Comedian (Комедиантка) [fiction, 87 mn]
1920 - Deti uchat starikov (Дети учат стариков)
1920 - Khveska (Хвеська)
1919 - Punin i Baburin (Пунин и Бабурин)
1919 - Tri portreta (Три портрета)
1918 - Darmoedka (Дармоедка)
1918 - Zolotaya osen (Золотая осень)
1918 - Ne ustuplyu (Не уступлю)
1918 - Khamka (Хамка)
 
Writer
1961 - Mishel et Mishutka (Мишель и Мишутка) by Ayan SHAKHMALIEVA , Mikhail SHAMKOVICH [fiction, 33 mn]
1958 - Eugene Onegin (Евгений Онегин) by Roman TIKHOMIROV [fiction, 108 mn]
1948 - Stantsionnyy smotritel (Станционный смотритель)
1946 - The Ballerina (Солистка балета) by Aleksandr IVANOVSKY [77 mn]
1938 - The Ennemies (Враги) by Aleksandr IVANOVSKY [fiction, 78 mn]
1933 - Iudushka Golovlev (Иудушка Головлев)
1926 - The Decembrists (Декабристы) by Aleksandr IVANOVSKY [fiction, 99 mn]
1926 - Plameneyushchiy ostrov (Пламенеющий остров)
1923 - A Comedian (Комедиантка) by Aleksandr IVANOVSKY [fiction, 87 mn]
1919 - Tri portreta (Три портрета)
1918 - Darmoedka (Дармоедка)
1918 - Zolotaya osen (Золотая осень)
1918 - Ne ustuplyu (Не уступлю)
1918 - Khamka (Хамка)

Biography
No English biography available !
 
Aleksandr Ivanovski est né le 28 novembre 1881 à Kazan. En 1906 il a terminé des études à la faculté de droit de l’université de Kazan. De 1904 à 1907, il est metteur en scène à l’Opéra Zimine de Moscou. En 1918 il est assistant réalisateur de Protazanov. A partir de 1923, il travaille comme réalisateur à Lenfilm. Il a écrit un livre, Souvenirs d’un réalisateur.
Il est artiste émérite de la République de Russie depuis 1936 et a reçu le prix Staline en 1941.

Your remarks