Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1934, USSR (Russia)
 
Died 1999

Aleksey SAKHAROV

Алексей Николаевич САХАРОВ
Alekseï SAKHAROV

Filmography (extracts)
 
Director
1998 - In a Busy Place (На бойком месте) [fiction, 100 mn]
1995 - Miss Peasant (Барышня-крестьянка) [fiction, 110 mn]
1965 - Chistye prudy (Чистые пруды) [fiction, 80 mn]
1962 - Collegues (Коллеги) [fiction, 102 mn]
1960 - Snezhnaya skazka (Снежная сказка)
1957 - The Legend of the Icy Heart (Легенда о ледяном сердце) [fiction, 75 mn]
 
Writer
1998 - In a Busy Place (На бойком месте) by Aleksey SAKHAROV [fiction, 100 mn]
1995 - Miss Peasant (Барышня-крестьянка) by Aleksey SAKHAROV [fiction, 110 mn]
1962 - Collegues (Коллеги) by Aleksey SAKHAROV [fiction, 102 mn]

Biography
No English biography available !
 
режиссер
Родился 17 апреля 1934 г. в п. Воротынск Калужской обл. В 1959 г. окончил режиссерский факультет ВГИКа (мастерская С. Юткевича). С 1959 г. — режиссер-постановщик к/с "Мосфильм". В 1979–1986 гг. — худ. рук. Второго творческого объединения к/с "Мосфильм".
Народный артист РСФСР (1979).
Золотая пушкинская медаль "За вклад в развитие, сохранение и приумножение традиций отечественной культуры" (1999)
Умер 25 января 1999 г.
Source : www.russiancinema.ru

Your remarks