Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1896, Russia
 
Died 1957

Vladimir BRAUN

Владимир Александрович БРАУН
Vladimir BRAUN

Filmography (extracts)
 
Director
1956 - Malva (Мальва) [fiction, 84 mn]
1956 - More zovyot (Море зовет)
1955 - Matros Chizhik (Матрос Чижик)
1954 - Komandir korablya (Командир корабля)
1952 - Maksimka (Максимка)
1950 - V mirnye dni (В мирные дни) [fiction, 97 mn]
1947 - Golubye dorogi (Голубые дороги)
1946 - V dalnem plavanii (В дальнем плавании)
1946 - Sovetskoe Chernomore (Советское Черноморье)
1944 - I Am a Sailor of the Black Sea Fleet (Я - черноморец) [fiction, 77 mn]
1943 - Propavshiy bez vesti (Пропавший без вести)
1943 - Tri gvardeytsa (Три гвардейца)
1941 - Morskoy yastreb (Морской ястреб)
1939 - Heroes of the Sea (Моряки) [79 mn]
1935 - Yreasures of the Lost Ship (Сокровища погибшего корабля) [fiction, 83 mn]
1934 - Korolevskie matrosy (Королевские матросы) [fiction]
1932 - The Brillant Career (Блестящая карьера) [fiction, 108 mn]
1931 - A Fellow from Missouribanks (Парень с берегов Миссури) [fiction, 73 mn]
1930 - Our Girls (Наши девушки) [fiction, 62 mn]
 
Writer
1955 - Matros Chizhik (Матрос Чижик)

Awards :
Malva :
Coupe Volpi au festival de Venise en 1957 pour l'acteur Dzidra Ritenberg

Biography
No English biography available !
 
Vladimir Braun est né à Elisavetgrad (aujourd'hui Kirovograd). De 1915 à 1919, il a étudié à l'Institut de commerce de Kiev. A partir de 1924 il travaille comme assistant-réalisateur de A. Ivanov puis il travaille dans le studio Lenfilm jusqu'en 1935 puis dans divers studios de l'URSS. Presque tous ses films ont un rapport avec la mer.

Родился 1 января 1896 г. в Елисаветграде (ныне — Кировоград). В 1915-1919 гг. учился в Киевском коммерческом институте. Служил в Красной Армии. В 1924 г. занимался в киномастерской режиссера А. Ивановского. В 1925-1935 гг. — ассистент режиссера, режиссер к/с "Ленфильм". В 1936-1944 гг. — режиссер различных к/с страны. С 1945 г. — режиссер Киевской к/с им. А. Довженко. Заслуженный деятель искусств Украинской ССР (1954). Умер 21 августа 1957 г. в Киеве.
Source : www.russiancinema.ru

Your remarks