Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Producer
 
Born 1965, USSR
 
 

Mikhail BRASHINSKY

Михаил БРАШИНСКИЙ
Mikhaïl BRASHINSKY
Also : Mikhael BRASHINSKY

Filmography (extracts)
 
Director
2012 - Shopping-tour (Шопинг-тур) [fiction, 70 mn]
2006 - Gruppa krovi (Группа крови) [documentary, 44 mn]
2002 - Black Ice (Гололед) [fiction, 70 mn]
 
Writer
2014 - Dubrovsky (Дубровский) by Kirill MIKHANOVSKY , Aleksandr VARTANOV [fiction, 123 mn]
2012 - Shopping-tour (Шопинг-тур) by Mikhail BRASHINSKY [fiction, 70 mn]
2005 - Free translation (Вольный перевод) by Yelena HAZANOV [fiction, 100 mn]
2002 - Black Ice (Гололед) by Mikhail BRASHINSKY [fiction, 70 mn]
 
Producer
2012 - Shopping-tour (Шопинг-тур) by Mikhail BRASHINSKY [fiction, 70 mn]

Author :

Awards :
Shopping-tour :
First prize, Window to Europe Film Festival, Vyborg, Vyborg (Russia), 2012
Guild of Historians of Cinema and Film Critics Prize, Window to Europe Film Festival, Vyborg, Vyborg (Russia), 2012

Biography
No English biography available !
 
Mikhaïl Brachinski est né en 1965 à Léningrad. En 1987 il a terminé la faculté de théâtre de l’Institut de musique et théâtre de Léningrad (LGITMiKa). Il a ensuite fait des études de cinéma à La Nouvelle Orléans (USA). Il est critique de cinéma, écrivain et a réalisé son premier film Le Verglas en 2003

Родился 10 мая 1965 г. в Ленинграде.
В 1987 закончил театроведческий факультет ЛГИТМиК (СПбГАТИ), мастерская Ю.М. Барбоя.
С 1989 по 1991 гг. — аспирант по специальности «Режиссура кино и театра» Университета Нового Орлеана.
С 1989 по 1998 - преподаватель ряда американских университетов. Кандидат искусствоведения (1994).
Первый в российском кино популярный кинообозреватель, перешедший на другую сторону экрана. Автор более 1000 публикаций и нескольких книг, изданных в России и США.
С 1994 по 2002 — российский корреспондент ежегодного международного справочника Variety International Film Guide.
С 1999 по 2004 - кинообозреватель журнала «Афиша». Source : kino-teatr.ru, 2012


Commentaries and bibliography
- Mikhail Brashinskii: Black Ice (Gololed) (2003) , Birgit BEUMERS, 2003, kinokultura.com
 
 
Your remarks