Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Actor,
Producer
 
Born 1965 
 
 

Murad IBRAGIMBEKOV

Мурад Максудович ИБРАГИМБЕКОВ
Mourad IBRAGUIMBEKOV

Filmography (extracts)
 
Director
2011 - Zdes mesto svyato (Здесь место свято) [documentary, 52 mn]
2009 - Obyekt N°1 (Объект №1) [fiction, 5 mn]
2009 - There Was Never a Better Brother (И не было лучше брата) [fiction, 90 mn]
2009 - Tsivilisatsiya (Цивилизация) [documentary, 5 mn]
2007 - Three Girls (Три девушки) [fiction, 85 mn]
2003 - Escape (Замыслил я побег) [fiction, TV serial, 416 mn]
2003 - Oil (Нефть) [documentary, 6 mn]
2000 - True Stories (Истинные происшествия) [fiction, 80 mn]
1996 - Muzhchina dlya molodoy zhenshchniny (Мужчина для молодой женщины) [fiction, 76 mn]
1992 - Vals zolotykh teltsov (Вальс золотых тельцов) [fiction, 70 mn]
1989 - Odin dlya vsyekh (Один для всех) [fiction, 50 mn]
1987 - Rusya (Руся) [fiction, 14 mn]
1987 - Dundukey (Дундуклей) [documentary, 29 mn]
 
Writer
2010 - Moscow, I love you (Москва, я люблю тебя!) by Different Directors [fiction, 110 mn]
2009 - There Was Never a Better Brother (И не было лучше брата) by Murad IBRAGIMBEKOV [fiction, 90 mn]
2009 - Tsivilisatsiya (Цивилизация) by Murad IBRAGIMBEKOV [documentary, 5 mn]
2007 - Three Girls (Три девушки) by Murad IBRAGIMBEKOV [fiction, 85 mn]
2002 - Antikiller (Антикиллер) by Egor KONCHALOVSKY [fiction, 111 mn]
1996 - Muzhchina dlya molodoy zhenshchniny (Мужчина для молодой женщины) by Murad IBRAGIMBEKOV , Rustam IBRAGIMBEKOV [fiction, 76 mn]
1992 - Vals zolotykh teltsov (Вальс золотых тельцов) by Murad IBRAGIMBEKOV , Rustam IBRAGIMBEKOV [fiction, 70 mn]
1987 - Rusya (Руся) by Murad IBRAGIMBEKOV [fiction, 14 mn]
1987 - Dundukey (Дундуклей) by Murad IBRAGIMBEKOV [documentary, 29 mn]
 
Actor
2007 - Three Girls (Три девушки) by Murad IBRAGIMBEKOV [fiction, 85 mn]
2002 - With Love, Lily (С любовью, Лиля) by Larisa SADILOVA [fiction, 98 mn]
 
Producer
2009 - Obyekt N°1 (Объект №1) by Murad IBRAGIMBEKOV [fiction, 5 mn]
2009 - There Was Never a Better Brother (И не было лучше брата) by Murad IBRAGIMBEKOV [fiction, 90 mn]
 
Co-Director
2010 - Moscow, I love you (Москва, я люблю тебя!) by Different Directors [fiction, 110 mn]
 
Site : ibragimbekov.ru

Awards :
Oil :
Best documentary, "NIKA" Prizes, Moscow (Russia), 2003
Silver Lion, Venice International Film Festival, Venice (Italy), 2003

Biography
No English biography available !
 
Mourad Ibraguimbekov est né le 12 mars 1965 à Bakou.
En 1989 il a terminé ses études à la faculté de réalisation du VGIK (Institut national du cinéma) sous la direction de I. Talangkine.
A partir de 1991, il est producteur indépendant de la sosiété Ibrus (Ибрус)
Depuis 1995 il réalise des films publicitaires.
Depuis 1997, Mourad Ibraguimbekov filme des sujets pour le journal cinématographique Eralash (Ералаш)

Родился 12 марта 1965 г. в Баку.
В 1989 г. окончил режиссерский факультет ВГИКа (мастерская И. Таланкина).
С 1991 г. — независимый продюсер кинокомпании "Ибрус".
С 1995 г. работает в рекламе, режиссер ряда рекламных роликов.
С 1997 г. снимает сюжеты для киножурнала "Ералаш". Автор и режисер рекламных роликов (пива "Три медведя", "Доктор Дизель", 1997).
Source : russiancinema.ru


Commentaries and bibliography
- Murad Ibragimbekov : Three Girls (Tri devushki, 2007) , Jeremy MORRIS, 2008, kinokultura.com
 
 
Your remarks