Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Producer
 
Born 1968, USSR
 
 

Yelena YATSURA

Елена ЯЦУРА
Elena YATSURA

Filmography (extracts)
 
Producer
2016 - Hit (Хит) by Margarita MIKHAILOVA [fiction, 94 mn]
2015 - Little Bird (Птичка) by Vladimir BECK [fiction, 90 mn]
2011 - Brothel Lights (Огни притона) by Aleksandr GORDON (2) [fiction, 108 mn]
2010 - Cadences (Каденции) by Ivan SAVELYEV (2) [fiction, 90 mn]
2007 - The Red pearl of love (Красный жемчуг любви) by Andres PUUSTUSMAA [fiction, 90 mn]
2005 - 9th Company (9 рота) by Fyodor BONDARCHUK [fiction, 130 mn]
2005 - Free translation (Вольный перевод) by Yelena HAZANOV [fiction, 100 mn]
2005 - 9 Months (9 месяцев) by Rezo GIGINISHVILY [TV serial]
2004 - Four (4 / Четыре) by Ilya KHRZHANOVSKY [fiction, 126 mn]
2004 - The Goddess (Богиня: как я полюбила) by Renata LITVINOVA [fiction, 105 mn]
2004 - Our own (Свои) by Dmitriy MESKHIEV [fiction, 100 mn]
2004 - Chudnaya dolina (Чудная долина) by Rano KUBAEVA [fiction, 80 mn]
2003 - The Last Train (Последний поезд) by Aleksey GERMAN jr. [fiction, 82 mn]
2002 - In Motion (В движении) by Filipp YANKOVSKY [fiction, 94 mn]
2002 - Nebo. samolyot. Dyevushka (Небо. Самолет. Девушка) by Vera STOROZHEVA [fiction, 90 mn]
2002 - Black Ice (Гололед) by Mikhail BRASHINSKY [fiction, 70 mn]
2001 - April (Апрель) by Konstantin MURZENKO [fiction, 110 mn]
2001 - Brak po raschetu (Брак по расчету)
1999 - Zhenskaya sobstvennost (Женская собственность) by Dmitriy MESKHIEV [fiction, 92 mn]
1998 - Testy dlya nastoyashchikh muzhchin (Тесты для настоящих мужчин) by Andrei RAZENKOV [fiction, 90 mn]
1997 - The American Lady (Американка) by Dmitriy MESKHIEV [fiction, 90 mn]

Biography
No English biography available !
 
Yelena Yatsura est née à Krasnodar en 1968. Elle a fait ses études à la faculté d’histoire du théâtre à GITIS (Institut d'Art Théâtral) à Moscou, ainsi qu’à Trinity College à Dublin. Après avoir fait sa thèse, elle est devenue l’adjointe de Valeri Frid (Валерий Фрид), rédacteur en chef du studio SLOVO (sur la base du studio Mosfilm), où elle travaille aujourd’hui en tant que productrice. Yatsura travaille aussi comme productrice dans les sociétés Filmocom et Bogwood-cinema.
Nommée Meilleur producteur des pays de la CEI et des pays baltes lors du festival Kinochok 2003.

Родилась 23 января 1968 г. в Краснодаре.
В 1992 г. окончила театроведческий факультет ГИТИСа (мастерская Ю. Рыбакова).
В 1991-1992 гг. стажировалась в Trinity college (Дублин) на факультете театра и психологии.
В 1993 г. работала заместителем главного редактора к/с "Слово" ("Мосфильм"), в 1994-1998 гг. — креативный продюсер продюсерской компании "Слово", с 1998 г. — продюсер.
С 2000 г. также работает в компании "Non-stop productions". Автор PR-концепций проектов "Народное кино" и "Русский Декамерон" (совм. с В. Глуховым, С. Мелькумовым).
Source : russiancinema.ru

Your remarks