Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Producer
 
Born 1953, USSR
 
 

Leonid VERESHCHAGIN

Леонид Ермилович ВЕРЕЩАГИН
Leonid VERECHTCHAGUINE

Filmography (extracts)
 
Producer
2016 - The Crew (Экипаж) by Nikolay LEBEDEV [fiction, 138 mn]
2013 - Sunstroke (Солнечный удар) by Nikita MIKHALKOV [fiction, full length film]
2013 - Legenda N°17 (Легенда №17) by Nikolay LEBEDEV [fiction, 134 mn]
2012 - Spy (Шпион) by Aleksey ANDRIANOV [fiction, 104 mn]
2012 - The Iron Ivan (Поддубный) by Gleb ORLOV [124 mn]
2011 - Burnt by the Sun 3 : Citadel (Утомленные солнцем 3 : Цитадель) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 158 mn]
2011 - The Road Side House (Дом на обочине) by Anton SIVERS [fiction, full length film]
2010 - Burnt by the Sun 2: Exodus (Утомленные солнцем 2 : Предстояние) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 180 mn]
2009 - The Book of Masters (Книга мастеров) by Vadim SOKOLOVSKY [fiction]
2007 - 1612. A Chronicle of the Time of Troubles (1612: Хроники Смутного времени) by Vladimir KHOTINENKO [fiction, 150 mn]
2005 - The State Counsellor (Статский советник) by Philip YANKOVSKY [fiction, full length film]
2005 - Turkish Gambit (Турецкий гамбит) by Djanik FAIZIEV [fiction, 132 mn]
2004 - 72 meters (72 метра) by Vladimir KHOTINENKO [fiction, 90 mn]
2004 - Inaya Loyalnost / Dvoynoy agent (Иная лояльность / Двойной агент)
2003 - Father (Отец) by Nikita MIKHALKOV [documentary, 57 mn]
2002 - Azazel (Азазель) by Aleksandr ADABASHIAN [fiction]
2001 - Ostanovka po trebovaniyu - 2 (Остановка по требованию - 2)
2001 - Pyatyy ugol (Пятый угол)
2000 - Tender Age (Нежный возраст) by Sergey SOLOVYOV [fiction, 115 mn]
2000 - Ostanovka po trebovaniyu (Остановка по требованию) by Djanik FAIZIEV [fiction, TV serial]
1998 - The Barber of Siberia (Сибирский цирюльник) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 179 mn]
1997 - Svyatoy (Святой)
1995 - A Sentimental Trip Home (Никита Михалков сентиментальное путешествие на Родину) by Vitali MAKSIMOV , Nikita MIKHALKOV [TV serial, 280 mn]
1994 - Burnt by the Sun (Утомленные солнцем) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 154 mn]
1994 - Zhizn i neveroyatnyye priklucheniya soldata Ivana Chonkina (Жизнь и невероятные приключения солдата Ивана Чонкина)
1993 - Anna from six till eighteen (Анна от 6 до 18) by Nikita MIKHALKOV [documentary, 100 mn]
1991 - Territory of Love / Close to Eden (Урга) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 120 mn]
1990 - Hitch-hiking (Автостоп) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 56 mn]
1988 - Dear Elena Sergeevna (Дорогая Елена Сергеевна) by Eldar RIAZANOV [fiction, 94 mn]
1987 - A Forgotten Tune For The Flute (Забытая мелодия для флейты) by Eldar RIAZANOV [fiction, 134 mn]
1984 - A Cruel Romance (Жестокий романс) by Eldar RIAZANOV [fiction, 145 mn]
1983 - Good-bye, Mary Poppins (Мэри Поппинс, до свидания) by Leonid KVINIKHIDZE [fiction, 141 mn]
1982 - Station for Two (Вокзал для двоих) by Eldar RIAZANOV [fiction, 140 mn]

Biography
No English biography available !
 
Leonid Vereschtchaguine est né à Moscou le 25 août 1953. Sa formation initiale est ingénieur en communication. Son parcours professionnel dans le cinéma a commencé par le film d’Eldar Riazanov Une gare pour deux, où il a travaillé en tant qu’adjoint du directeur de production. Depuis 1988 Leonid Vereschtchaguine travaille avec Nikta Mikhalkov , il est Directeur Général du studio « TRITE ». Plusieurs spécialistes le désignent comme l'un des meilleurs organisateurs de tournages en Russie.
Les partenaires étrangers du « TRITE » sont très nombreux, parmi eux sont Fox Television, Warner Brothers, Paramaunt Pictures . Deux fois Leonid Vereschtchaguine a été sacré lauréat de « Gosoudarstvennaja premia » (prix d’état) de la Fédération de Russie dans le domaine de la littérature et de l’art: pour les films Soleil trompeur et Le Barbier de Sibérie

Your remarks