Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Producer
 
Born 1956, USSR
 
 

Fyodor POPOV

Федор ПОПОВ
Fiodor POPOV

Filmography (extracts)
 
Director
2013 - Far From a Simple Story (Совсем не простая история) [fiction, 109 mn]
2010 - Everything's ok, mama (Все в порядке, мама) [fiction, full length film]
2006 - Chetyre taksista i sobaka 2 (Четыре таксиста и собака 2) [fiction, 125 mn]
2004 - Chertye taksista i sobaka (Четыре таксиста и собака) [fiction, 99 mn]
2002 - Kavskaya ruletka (Кавказская рулетка) [fiction, 83 mn]
1998 - Geydar Aliev (Гейдар Алиев) [documentary]
 
Producer
2015 - Vakantna zhizn shef-povara (Вакантна жизнь шеф-повара) by Rustam ILYASOV [fiction, 86 mn]
2015 - Spirit in motion (Дух в движении) by Yulia BYVSHEVA , Sofia GEVEYLER , Sofia KUCHER [documentary, 60 mn]
2014 - Okhota jit (Охота жить) by Sergey NIKONENKO [fiction, 84 mn]
2013 - Belosinee bezmolvie (Белосинее безмолвие) by Vadim OBORVALOV [animation, 2 mn]
2012 - Kak Gonsuke lisu lovil (Как Гонсукэ лису ловил) by Viktoria SPIRYAGINA [animation, 8.24 mn]
2012 - Miracle in Igrentvodorf (Чудо в Иргентводорфе) by Daria OSIPOVA [animation, 6.52 mn]
2012 - The Toy (Игрушка) by Alina TERENTYEVA [animation, 4 mn]
2012 - Everything ours (Наше все) by Yelena VORONTSOVA [animation, 5.1 mn]
2012 - Neposlushnaya morskaya svinka (Непослушная морская свинка) by Yekaterina POLYAKOVA [animation, 4 mn]
2011 - Na svidanie k otsu (На свидание к отцу) by Viktoria DERZHITSKAYA [documentary, 39 mn]
2010 - Everything's ok, mama (Все в порядке, мама) by Fyodor POPOV [fiction, full length film]
2009 - Petia on the Way to Heaven (Петя по дороге в Царствие Небесное) by Nikolay DOSTAL [fiction, 97 mn]
2007 - Otryv po polnoy (Отрыв по полной) by Stanislav MAREYEV [fiction, 85 mn]
2007 - Ptitsy nebesnye (Птицы небесные) by Tatyana FIRSOVA [fiction, 84 mn]
2006 - Horror which is always with you (Ужас, который всегда с тобой) by Arkadi YAKHNIS [fiction, 85 mn]
2005 - Kolia Rolling in the Fields (Коля — перекати поле) by Nikolay DOSTAL [fiction, 93 mn]
2005 - Luck (Фарт) by Roman KHRUSHCH [fiction, 97 mn]
2004 - Dunechka (Дунечка) by Aleksandr EFREMOV [fiction, 97 mn]
2002 - Kavskaya ruletka (Кавказская рулетка) by Fyodor POPOV [fiction, 83 mn]
1999 - Poslushay, ne idyot li dozhd (Послушай, не идет ли дождь) by Arkadi KORDON [fiction, 108 mn]

Awards :
Chertye taksista i sobaka :
First prize, Cinema for children, Film Festival of CIS countries, Latvia, Lithuania, Estonia "Kinoshock", Anapa (Russia), 2004

Biography
No English biography available !
 
Fedor Popov est né le 20 février 1956. Il a obtenu le diplôme de la faculté d'économie du VGIK (Institut national de la cinématographie) en 1979, puis a fait des études à la faculté de mise en scène du VGIK de 1996 à 1998 sous la direction de S. Soloviev et V. Roubintchik. Il a travaillé, en qualité de directeur de film avec Andreï Kontchalovski, Gleb Panfilov, Nikolaï Dostal et Sergueï Soloviev.


Commentaries and bibliography
- Fedor Popov, Caucasian Roulette [Kavkazskaia ruletka] (2002) , Daniel WILD, 2005, kinokultura.com
 
 
Your remarks