Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Producer
 
Born 1954, USSR (Kazakhstan)
 
 

Rashid NUGMANOV

Рашид НУГМАНОВ
Rachid NOUGMANOV

Filmography (extracts)
 
Director
2010 - Igla remake (Игла ремикс) [fiction]
1993 - The Wild East (Дикий Восток) [fiction, 98 mn]
1988 - Igla (Игла) [fiction, 81 mn]
1986 - Iya-Khakha (Йя-Хха)
 
Writer
1993 - The Wild East (Дикий Восток) by Rashid NUGMANOV [fiction, 98 mn]
 
Producer
2010 - Igla remake (Игла ремикс) by Rashid NUGMANOV [fiction]
1993 - The Wild East (Дикий Восток) by Rashid NUGMANOV [fiction, 98 mn]

Other films
1993 Дикий Восток (Wild East)
1986 Искусство быть смирным (L’art d’être docile), short
1977 Згга (Egga), short

Author :

Awards :
Igla :
Prix du concours Un certain regard à Odessa, 1988
Premier prix au Festival de Nurm

Biography
No English biography available !
 
Rachid Nougmanov est né en 1954 à Almaty. Il étudie l’architecture puis suit les cours du VGIK de Moscou dans le groupe de Sergueï Soloviev. Il fait scandale avec son premier court métrage consacré aux milieux underground de Moscou.
Il a été secrétaire général de l’Union des cinéastes kazakhs de 1989 à 1992.

Родился 19 марта 1954 года в Алма-Ате.
В 1977 году окончил Алма-Атинский архитектурный факультет Казанского политехнического института. В 1987 году закончил учебу на режиссерском факультете ВГИКа (мастерская С. Соловьева). В 1989-1992 гг. — первый секретарь СК Казахстана.

Your remarks