Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Production designer
 
Born 1944, USSR (Uzbekistan)
 
 

Rustam KHAMDAMOV

Рустам Усманович ХАМДАМОВ
Roustam KHAMDAMOV

Filmography (extracts)
 
Director
2010 - Diamonds (Бриллианты) [fiction, 26 mn]
2005 - Vokalnye paralleli (Вокальные параллели) [fiction, 65 mn]
1991 - Anna Karamazova (Анна Карамазофф) [fiction, 123 mn]
1972 - Nechayannye radosti (Нечаянные радости)
1967 - V gorakh moyo serdtse (В горах мое сердце)
 
Writer
2005 - Vokalnye paralleli (Вокальные параллели) by Rustam KHAMDAMOV [fiction, 65 mn]
1991 - Anna Karamazova (Анна Карамазофф) by Rustam KHAMDAMOV [fiction, 123 mn]
1972 - Nechayannye radosti (Нечаянные радости)
 
Production designer
2005 - Vokalnye paralleli (Вокальные параллели) by Rustam KHAMDAMOV [fiction, 65 mn]
1991 - Anna Karamazova (Анна Карамазофф) by Rustam KHAMDAMOV [fiction, 123 mn]
1985 - I Remember You (Я тебя помню) by Ali KHAMRAEV [fiction, 92 mn]

Awards :
Prize "Triumf", 1996

Biography
No English biography available !
 
Roustam Khamdamov est né à Tachkent (Ouzbekistan). Il a fait ses études au VGIK sous la la direction de Grigori Tchoukhraï.
Roustam Khamdamov est aussi peintre, à ce titre il a passé deux ans à Paris et a participé à de nombreuses expositions dans différents pays.

Родился 24 мая 1944 г. в Ташкенте.
В 1969 г. окончил режиссерский факультет ВГИКа (мастерская Г. Чухрая).
Персональные выставки: галерея "Christine Colas" (1991, Париж), ЦДХ (1995), Russian world gallery (1996, Нью-Йорк), галерея "Дом Нащокина" (1997) и др.


Commentaries and bibliography
- Rustam Khamdamov: Vocal Parallels (Vokal'nye paralleli), 2005 , Polina BARSKOVA, 2006, kinokultura.com
 
 
Your remarks