Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Actor
 
Born 1905, Russia
 
Died 1982

Aleksandr BORISOV

Александр Федорович БОРИСОВ
Aleksandr BORISSOV

Filmography (extracts)
 
Director
1963 - Styozhki-dorozhki (Стёжки-дорожки)
1960 - Krotkaya (Кроткая) [fiction, 71 mn]
 
Writer
1978 - Probivnoy chelovek (Пробивной человек) by Oleg FIALKO [fiction, 75 mn]
1960 - Krotkaya (Кроткая) by Aleksandr BORISOV [fiction, 71 mn]
 
Actor
1978 - Probivnoy chelovek (Пробивной человек) by Oleg FIALKO [fiction, 75 mn]
1974 - Friend Among Strangers, Stranger Among Friends (Свой среди чужих чужой среди своих) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 97 mn]
1973 - This is Where our Home is (Здесь наш дом) by Viktor SOKOLOV [fiction, 135 mn]
1972 - Karpukhin (Карпухин) by Vladimir VENGEROV [fiction, 92 mn]
1972 - Station-Master (Станционный смотритель) by Sergey SOLOVYOV [fiction, 68 mn]
1972 - The Commander of the Lucky “Pike” (Командир счастливой «щуки») by Boris VOLCHEK [fiction, 101 mn]
1971 - Egor Bulychev i drugie (Егор Булычев и другие) by Sergey SOLOVYOV [fiction, 90 mn]
1971 - Kamennyy gost (Каменный гость) by Leonid PCHELKIN [TV film]
1967 - The Green Cab (Зеленая карета) by Yan FRID [fiction, 101 mn]
1967 - They Live Next to Us (Они живут рядом) by Grigori ROSHAL [fiction, 105 mn]
1966 - In the Town of S (В городе С) by Iosif KHEIFITS [fiction, 106 mn]
1965 - War and Peace (Война и мир) by Sergey BONDARCHUK [fiction, 431 mn]
1965 - Hot july (Знойный июль) by Viktor TREGUBOVICH [fiction, 69 mn]
1964 - Spring Chores (Весенние хлопоты) by Yan FRID [fiction, 80 mn]
1958 - In the Days of Oktober (В дни октября) by Sergey VASILIEV [fiction, 103 mn]
1957 - The Baltic Glory (Балтийская слава) by Yan FRID [fiction, 94 mn]
1956 - The Road of Truth (Дорога правды) by Yan FRID [fiction, 90 mn]
1955 - Free-men (Вольница) by Grigori ROSHAL [fiction, 106 mn]
1955 - Maksim Perepelitsa (Максим Перепелица) by Anatoli GRANIK [fiction, 94 mn]
1955 - The tracks on the snow (Следы на снегу) by Adolf BERGUNKER [fiction, 82 mn]
1954 - True Friends (Верные друзья) by Mikhail KALATOZOV [fiction, 102 mn]
1953 - Burning Heart (Горячее сердце) by Gennadi KAZANSKY [fiction, 179 mn]
1953 - The Forest (Лес) by Vladimir VENGEROV [fiction, 170 mn]
1952 - Rimsky-Korsakov (Римский-Корсаков) by Gennadi KAZANSKY , Grigori ROSHAL [fiction, 114 mn]
1951 - Belinsky (Белинский) by Grigori KOZINTSEV [fiction, 102 mn]
1950 - Mussorgsky (Мусоргский) by Grigori ROSHAL [fiction, 122 mn]
1949 - Aleksandr Popov (Александр Попов) by Viktor EISYMONT , Herbert RAPPAPORT [fiction, 99 mn]
1949 - Academician Ivan Pavlov (Академик Иван Павлов) by Grigori ROSHAL [fiction, 111 mn]
1940 - Kontsert na ekrane (Концерт на экране) by Semyon TIMOSHENKO [fiction, 79 mn]
1938 - The Friends (Друзья) by Leo ARNSHTAM [fiction, 113 mn]

Awards :
Artiste du peuple de l'URSS (1951)
Héros du travail (1981)

Biography
No English biography available !
 
Aleksandr Borissov est né le 5 mai 1905. En 1927 il a terminé des études à l'école du théâtre de l'Université de Léningrad et a travaillé comme acteur de théâtre à partir de 1928, puis acteur de cinéma à partir de 1937.

Your remarks