Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1952, USSR (Georgia)
 
Died 2008

Igor APASIAN

Игорь Карпович АПАСЯН
Igor APASSIAN
Also : Igor APASYAN

Filmography (extracts)
 
Director
2006 - Graffiti (Граффити) [fiction, 116 mn]
2004 - Kobra. Antiterror (Кобра. Антитеррор) [fiction, TV serial]
2003 - Dni angela (Дни ангела) [fiction]
2000 - Maroseyka, 12 - Gen smerti (Маросейка, 12 - Ген смерти) [fiction]
2000 - Maroseyka, 12 - Syn (Маросейка, 12 - Сын) [fiction, TV serial]
1998 - Vino iz oduvanchikov (Вино из одуванчиков) [fiction]
1990 - Morskoy volk (Морской волк) [fiction]
1987 - Na svoey zemle (На своей земле) [fiction, 99 mn]
1986 - V odnu-yedinstvennuyu zhizn (В одну-единственную жизнь)
 
Writer
2006 - Graffiti (Граффити) by Igor APASIAN [fiction, 116 mn]

Awards :
Graffiti :
Special Prize, Festival ''Cinema and literature'', Gatchina (Russia), 2007
Graffiti :
Prix du Jury au Festival Litterature et cinéma (Gatchina), 2007

Biography
No English biography available !
 
Igor Apassian est né le 3 octobre 1952 à Tbilissi. Il obtient en 1982 le diplôme de réalisateur du VGIK (Institut national du cinéma) où il a étudié sous les directives de Khoutsiev. A partir de 1983 il travaille comme réalisateur dans les studios d’Odessa


Commentaries and bibliography
- Igor' Apasian : Graffiti (2006) , Olga KLIMOVA, 2007, kinokultura.com
 
 
Your remarks