Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Actress
 
Born 1958, USSR
 
 

Nijole ADOMENAITE

Нийоле АДОМЕНАЙТЕ
Nijole ADOMENAITE

Filmography (extracts)
 
Director
2005 - Echelon (Эшелон) [TV serial, full length film]
1991 - Home Standing on Sand (Дом на песке) [fiction, 85 mn]
1989 - Coma (Кома) [fiction, 68 mn]
 
Writer
2005 - Echelon (Эшелон) by Nijole ADOMENAITE , Dmitriy DOLININ [TV serial, full length film]
1989 - Coma (Кома) by Nijole ADOMENAITE , Boris GORLOV [fiction, 68 mn]
 
Actress
1988 - The fountain (Фонтан) by Yuri MAMIN [fiction, 104 mn]

Biography
No English biography available !
 
Родилась 25 февраля 1958 года в Литве.
Училась в Вильнюсском университете, в ГИТИС имени А.В. Луначарского.
В 1987 году окончила ЛГИТМиК имени Черкасова (режиссерская мастерская Г.А. Товстоногова). Ставила спектакли в драматических театрах Харькова, Чебоксар, Клайпеды, Ленинграда.
В 1989 году дебютировала в кино на к/с “Ленфильм” (мастерская первого фильма под руководством А.Ю. Германа).

Your remarks