Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Producer
 
Born 1956, USSR (Russia)
 
 

Andrei ESHPAJ jr.

Андрей Андреевич ЭШПАЙ мл.
Andreï ECHPAI jr.

Filmography (extracts)
 
Director
2014 - Vpotmakh (Впотьмах (1 сезон)) [fiction, 52 mn]
2010 - Elysium (Элизиум) [fiction, 110 mn]
2009 - Ivan Groznyy (Иван Грозный) [fiction, TV serial, full length film]
2008 - The Event (Событие) [fiction, 109 mn]
2006 - Mnogotochiye (Многоточие) [fiction, 103 mn]
2004 - Deti Arbata (Дети Арбата) [TV serial, full length film]
2001 - Tsvetushchiy kholm sredi pustogo polya (Цветущий холм среди пустого поля)
1990 - Unizhenye i oskorblennye (Униженные и оскорбленные) [fiction, 106 mn]
1988 - The Jester (Шут) [fiction, 99 mn]
1983 - Kogda igrali Bakha (Когда играли Баха)
1979 - Zvana (Звана) [full length film]
1977 - Khormeyster (Хормейстер) [short film]
1976 - Spokoynoy nochi (Спокойной ночи) [short film]
 
Writer
2014 - Vpotmakh (Впотьмах (1 сезон)) by Andrei ESHPAJ jr. [fiction, 52 mn]
2008 - The Event (Событие) by Andrei ESHPAJ jr. [fiction, 109 mn]
2006 - Mnogotochiye (Многоточие) by Andrei ESHPAJ jr. [fiction, 103 mn]
2001 - Tsvetushchiy kholm sredi pustogo polya (Цветущий холм среди пустого поля)
1977 - Khormeyster (Хормейстер) by Andrei ESHPAJ jr. [short film]
 
Producer
2008 - The Event (Событие) by Andrei ESHPAJ jr. [fiction, 109 mn]

Awards :
Vpotmakh :
First prize, Festival ''Cinema and literature'', Gatchina (Russia), 2014
Best music, Festival ''Cinema and literature'', Gatchina (Russia), 2014
Audience Award, Festival ''Cinema and literature'', Gatchina (Russia), 2014

Biography
No English biography available !
 
Andreï Echtaï est né le 18 avril 1956 à Moscou. Il a fait ses études au VGIK (École nationale de cinéma). Après un premier court-métrage, Quand on jouait Bach (1983), il tourne Le Bouffon (1988), Humiliés et offensés (1991), puis Une colline en fleur dans un champ vide (2000), film à un seul personnage, et la série télévisée Les Enfants de l’Arbat (2004), d’après le célèbre roman d’Anatoli Rybakov. Il a également signé plusieurs documentaires, dont La Mer russe, 90 ans du studio Gorki. Jalons d’une histoire.


Commentaries and bibliography
- Andrei Eshpai : The Event (Sobytie, 2007) , Christine ENGEL, 2009, kinokultura.com
- Andrei Eshpai : Ellipsis (Mnogotochie, 2006) , Yelena MONASTIREVA-ANSDELL, 2007, kinokultura.com
 
 
Your remarks