Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1956, USSR
 
 

Pyotr SHEPOTINNIK

Пётр Георгиевич ШЕПОТИННИК
Piotr CHEPOTINNIK

Filmography (extracts)
 
Director
2015 - Khutsiev. Action starts ! (Хуциев. Мотор идет !) [documentary, 84 mn]
2011 - An Unfinished Conversation (Незаконченный разговор) [documentary, 43 mn]
2008 - Andrey Voznesensky. Lyric (Андрей Вознесенский. Лирика) [documentary, 52 mn]
2006 - Evgeniy Mironov. Nichego lichnogo (Евгений Миронов. Ничего личного) [documentary]
2006 - Sergei Gerasimov. Bogatyrskaya istoriya (Сергей Герасимов. Богатырская история)
2005 - Oleg will appear now (Сейчас выйдет Олег) [documentary, 52 mn]
2004 - Otar Ioseliani. Bez nazvaniya (Отар Иоселиани. Без названия) [documentary]
2003 - Posle Tarkovskogo (После Тарковского) [documentary]
2003 - U Germana sevodnya 122 na 85 (У Германа сегодня 122 на 85) [documentary]
2001 - Balabanov na voyne (Балабанов на войне) [documentary, 48 mn]
1999 - Gore ot uma (Горе от ума) [documentary]
1998 - Drugaya zhena Vysotskogo (Другая жена Высоцкого) [documentary]
1998 - Balatovkoe (Баталовское) [documentary]
1997 - Kosakovsky. Koltsa (Косаковский. Кольца) [documentary]
1997 - 77. RUS (77. RUS)
1996 - Muratova 96 (Муратова 96) [documentary]
1994 - Okhlobystin v svetskom (Охлобыстин в светском) [documentary]
1991 - Ne vyer, ne boycya, ne prosi (Не верь, не бойся, не проси) [documentary]
 
Writer
2011 - An Unfinished Conversation (Незаконченный разговор) by Pyotr SHEPOTINNIK [documentary, 43 mn]
2008 - Andrey Voznesensky. Lyric (Андрей Вознесенский. Лирика) by Pyotr SHEPOTINNIK [documentary, 52 mn]
2005 - Oleg will appear now (Сейчас выйдет Олег) by Pyotr SHEPOTINNIK [documentary, 52 mn]

Author :

Awards :
1993 : Meilleur journalise de la presse cinématographique de l’année
1995 : Grand prix du festival international de télévision à Bar (Yougoslavie) pour l’émission Kinescope
1996 : Bélier d’or pour l’émission Kinescope
1997 :Prix du meilleur film de télévision sur Kira Mouratova dans l’émission Kinescope, au festival « Belye Stoly » de Gosfilmofond
1999 : Prix spécial du jury de la Guilde des historiens et critiques de cinéma pour la programmation au Festival international du film (MIFF) de Moscou
2006 : Diplôme spécial au Festival international "Message to man" à Saint-Pétersbourg pour Oleg arrive

Biography
(b. 1956, Moscow). Gr‡duated from the department of film studies of the Film Institute VGIK. Worked for the journal ìFilm Artî (Iskusstvo kino). Since 1994 author and anchor of the television programme ìKinescopeî (channel TV6 Moscow, then RTR/Russia). Author of numerous documentaries about film-makers and video-versions of the productions by Oleg Menshikov, ìWoe from Witî (1999) and ìThe Gamblersî (2005). Member of the TEFI (television award) and NIKA (film award) Academies. Prize-winner of international and national television and film festivals.
Source : www.kinotavr.ru
 
Your remarks