Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Producer
 
Born 1960, USSR
 
 

Georgi SHENGELIA

Георгий Леванович ШЕНГЕЛИЯ
Gueorgui CHENGUELIA

Filmography (extracts)
 
Director
2012 - Pure Victory (Чистая победа) [fiction]
2006 - Flesh-ka (Флэш.ка) [fiction, 105 mn]
2004 - Neupravlyaemyy zanos (Неуправляемый занос) [fiction, 105 mn]
2002 - Nevozmozhnye zelenye glaza (Невозможные зеленые глаза)
2001 - Garbageman (Мусорщик) [fiction, 94 mn]
1998 - Klassik (Классик)
1997 - Strasti v atelye "Shakh" (Страсти в ателье "Шах") [fiction]
1995 - Yekhay! (Ехай !)
1993 - Strelets neprikayannyy (Стрелец неприкаянный)
1992 - Menyaly (Менялы) [fiction, 93 mn]
1990 - Nasha dacha (Наша дача)
1988 - Natalya Dmitrievna (Наталья Дмитриевна)
 
Writer
2004 - Neupravlyaemyy zanos (Неуправляемый занос) by Georgi SHENGELIA [fiction, 105 mn]
 
Producer
2012 - Pure Victory (Чистая победа) by Georgi SHENGELIA [fiction]

Biography
No English biography available !
 
Gueorgui Chenguelia est né à Moscou en 1960. A 17 ans il travaillait déjà au studio Mosfilm come menuisier décorateur, éclairagiste puis, plus tard, comme assistant-réalisateur. En 1988 il a obtenu le diplôme du VGIK (Institut national de la cinématographie) où il fut l'élève de Marlen Khoutsiev. Le film Natalia Dmitrievna (Наталья Дмитриевна) est son film d'étudiant.


Commentaries and bibliography
- Georgii Shengeliia : Flash.ka (Flesh.ka, 2006) , Fiona BJÖRLING, 2007, kinokultura.com
 
 
Your remarks