Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1905, Russia
 
Died 1995

Iosif KHEIFITS

Иосиф Ефимович ХЕЙФИЦ
Iossif KHEIFITS

Filmography (extracts)
 
Director
1989 - The Stray Bus (Бродячий автобус) [fiction, 98 mn]
1988 - To Whom Do You Belong, Old Folks (Вы чье, старичье?) [fiction, 92 mn]
1987 - Vspominim, tovarishch ! (Вспомним , товарищ !) [documentary, 85 mn]
1985 - Podsudimyy (Подсудимый) [fiction, 91 mn]
1982 - Shurochka (Шурочка) [fiction, 98 mn]
1979 - Married for the First Time (Впервые замужем) [fiction, 99 mn]
1977 - Asya (Ася) [fiction, 98 mn]
1975 - The One and Only (Единственная ...) [fiction, 96 mn]
1973 - A Bad Good Person / The Duel (Плохой хороший человек) [fiction, 100 mn]
1970 - Salut Maria ! (Салют, Мария !) [fiction, 135 mn]
1966 - In the Town of S (В городе С) [fiction, 106 mn]
1963 - A Day Of Happiness (День счастья) [fiction, 95 mn]
1961 - The Horizon (Горизонт) [fiction, 100 mn]
1960 - The Lady With A Dog (Дама с собачкой) [fiction, 83 mn]
1958 - My Dear Man (Дорогой мой человек) [fiction, 108 mn]
1955 - The Rumyantsev case (Дело Румянцева) [fiction, 103 mn]
1954 - A Big Family (Большая семья) [fiction, 108 mn]
1953 - Spring in Moscow (Весна в Москве) [fiction, 108 mn]
1951 - Mordovskaya ASSR (Мордовская АССР) [documentary, 49 mn]
1951 - Kamennoie serdtse (Каменное сердце)
1950 - Lights of Baku (Огни Баку) [fiction, 93 mn]
1948 - Precious grains (Драгоценные зерна) [89 mn]
1946 - For the Sake of Life (Во имя жизни) [fiction, 101 mn]
1945 - Razgrom Yaponii (Разгром Японии)
1944 - The Malakhov Barrow (Малахов курган) [fiction, 89 mn]
1942 - His Name Is Sukhe-Bator (Его зовут Сухэ - Батор) [fiction, 105 mn]
1939 - A Government Member (Член правительства) [fiction, 107 mn]
1936 - Deputy for the Baltic Fleet (Депутат Балтики) [fiction, 96 mn]
1935 - Busy Days (Горячие денечки) [90 mn]
1933 - My Motherland (Моя Родина) [fiction, 77 mn]
1931 - Midday (Полдень) [fiction, 76 mn]
1930 - Against the Wind (Ветер в лицо) [fiction, 80 mn]
1928 - Pesn o metalle (Песнь о металле) [7 mn]
 
Writer
1977 - Asya (Ася) by Iosif KHEIFITS [fiction, 98 mn]
1973 - A Bad Good Person / The Duel (Плохой хороший человек) by Iosif KHEIFITS [fiction, 100 mn]
1966 - In the Town of S (В городе С) by Iosif KHEIFITS [fiction, 106 mn]
1963 - A Day Of Happiness (День счастья) by Iosif KHEIFITS [fiction, 95 mn]
1960 - The Lady With A Dog (Дама с собачкой) by Iosif KHEIFITS [fiction, 83 mn]
1955 - The Rumyantsev case (Дело Румянцева) by Iosif KHEIFITS [fiction, 103 mn]
1946 - For the Sake of Life (Во имя жизни) by Iosif KHEIFITS , Aleksandr ZARKHY [fiction, 101 mn]
1944 - The Malakhov Barrow (Малахов курган) by Iosif KHEIFITS , Aleksandr ZARKHY [fiction, 89 mn]
1939 - A Government Member (Член правительства) by Iosif KHEIFITS , Aleksandr ZARKHY [fiction, 107 mn]
1936 - Deputy for the Baltic Fleet (Депутат Балтики) by Iosif KHEIFITS , Aleksandr ZARKHY [fiction, 96 mn]
1933 - My Motherland (Моя Родина) by Iosif KHEIFITS , Aleksandr ZARKHY [fiction, 77 mn]
1929 - Transport of Fire (Транспорт огня) by Aleksandr IVANOV [fiction]
1928 - Moon to the Left (Луна слева) by Aleksandr IVANOV [fiction, 63 mn]

Awards :
People's Artist of USSR,1964
The Lady With A Dog :
Best Participation, Festival de Cannes, Cannes (France), 1960
A Big Family :
Best Actor Work, Festival de Cannes, Cannes (France), 1955
The Lady With A Dog :
Prix de la meilleure participation au festival de Cannes en 1960
The Rumyantsev case :
Prix de la lutte pour l’homme nouveau au Festival de Karlovy-Vary, 1956
Deputy for the Baltic Fleet :
Grand prix des arts décoratifs à Paris, 1937
Prix Staline (II degré) aux réalisateurs, 1941
Médaille au Festival de Venise, 1946

Biography
No English biography available !
 
Iossif Kheïfits est né à Minsk le 7 décembre 1905. Artiste du peuple de l’Union Soviétique (1964), héros du Tavail socialiste, lauréat du prix d’état de l’Union Soviétique (1941, 1946), il a étudié dans l’Ecole des arts de l’écran de Léningrad et à la faculté du cinéma de l’Institut de l’histoire des arts.
De 1928 à 1950 Iossif Kheïfits a réalisé des films en collaboration avec Aleksandr Zarkhi .

Родился 17 декабря 1905 г. в Минске.
В 1924-1927 гг. учился в Ленинградском техникуме экранных искусств, затем на кинофакультете Института истории искусств.
С 1927 г. работал помощником режиссера, с 1929 г. — режиссером на Ленинградской кинофабрике "Совкино" (ныне — к/с "Ленфильм").
Народный артист СССР (1964).
Герой Соц. Труда (1975).
Умер 25 апреля 1995 г.


Commentaries and bibliography
- Mastering Chekhov: Heifitz’s The lady with the dog. , James PALMER, 2012, vintagefilmclub.com
 
 
Your remarks