Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Actor,
Production designer,
Compositor
 
Born 1957, USSR (Russia)
 
 

Aleksandr KHVAN

Александр ХВАН
Aleksandr KHVAN

Filmography (extracts)
 
Director
2008 - Vareniki s vishney (Вареники с вишней) [fiction, 75 mn]
2007 - The Guide-Dog (Поводырь) [fiction, full length film]
2003 - Carmen (Кармен) [fiction, 113 mn]
2002 - Shatun (Шатун) [TV film]
2001 - Kleopatra (Клеопатра) [TV fiction, 46 mn]
2000 - Vedma (Ведьма) [TV fiction, 26 mn]
1999 - Umirat legko (Умирать легко) [fiction, 92 mn]
1998 - Dryan khoroshaya, dryan plokhaya (Дрянь хорошая, дрянь плохая) [fiction, 88 mn]
1995 - Svadebnyy marsh (Свадебный марш) [fiction, 20 mn]
1995 - Arrival of a Train (Прибытие поезда) [fiction, 98 mn]
1992 - Duba-Duba (Дюба-Дюба) [fiction, 140 mn]
1990 - Khozyain (Хозяин) [fiction, 44 mn]
1980 - Shnur (Шнур)
 
Actor
2006 - Piter FM (Питер FM) by Oxana BYCHKOVA [fiction, 90 mn]
1998 - Dryan khoroshaya, dryan plokhaya (Дрянь хорошая, дрянь плохая) by Aleksandr KHVAN [fiction, 88 mn]
1996 - The Pilots’ Scientific Section (Научная секция пилотов) by Andrei I. [fiction, 117 mn]
1995 - Mania of Giselle (Мания Жизели) by Aleksey UCHITEL [fiction, 86 mn]
 
Production designer
1998 - Dryan khoroshaya, dryan plokhaya (Дрянь хорошая, дрянь плохая) by Aleksandr KHVAN [fiction, 88 mn]
 
Compositor
1992 - Duba-Duba (Дюба-Дюба) by Aleksandr KHVAN [fiction, 140 mn]

Awards :
Carmen :
Grand prix du Festival "L'automne de l'Amour", 2003

Biography
No English biography available !
 
Né en 1957 à Tcheboksari, Alexandre Khvan obtient son diplôme de réalisateur au VGIK , l'Institut National de la Cinématographie (1980, dhaire de L.A. Koulidjanov et de L.M. Lionozova). Depuis 1981, il débute comme assistant du réalisateur Tatiana Lionozova (Carnaval) et comme scénariste. Son premier long métrage Duba - Duba est devenu l'événement de l'année 1992 et a obtenu de nombreux prix aux festivals nationaux.


Commentaries and bibliography
- Aleksandr Khvan : The Guide Dog (Povodyr' , 2007) 2008, Fiona Björling, kinokultura.com
- Aleksandr Khvan: Carmen (Karmen) (2003) , Yelena PROKHOROVA, 2003, kinokultura.com
 
 
Your remarks