Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Cinematographer
 
Born 1938, USSR (Russia)
 
 

Nikolay NEMOLYAYEV

Николай Владимирович НЕМОЛЯЕВ
Nikolaï NEMOLIAEV

Filmography (extracts)
 
Cinematographer
2008 - Shadows Of Faberge (Тени Фаберже) by Aleksandr BORODIANSKY [fiction, 108 mn]
2007 - Inspiring (Натурщица) by Tatyana VORONETSKAIA [fiction, 117 mn]
2006 - Aziris Nuna (Азирис Нуна) by Oleg KOMPASOV [fiction, 91 mn]
2005 - Anna (Анна) by Yevgeni GINZBURG [fiction, 100 mn]
2004 - Arie (Арье) by Roman KACHANOV jr. [fiction, 91 mn]
2003 - The Key of the Bedroom (Ключ от спальни) by Eldar RIAZANOV [fiction, 122 mn]
1998 - In a Busy Place (На бойком месте) by Aleksey SAKHAROV [fiction, 100 mn]
1997 - Sirota kazanskaya (Сирота казанская) by Vladimir MASHKOV [fiction, 82 mn]
1996 - Nesyt menya konni (Несут меня кони) by Vladimir MOTYL [fiction, 112 mn]
1995 - Miss Peasant (Барышня-крестьянка) by Aleksey SAKHAROV [fiction, 110 mn]
1991 - Assassin of the Tsar (Цареубийца) by Karen SHAKHNAZAROV [fiction, 104 mn]
1988 - The Town Of Zero / City Zero (Город зеро) by Karen SHAKHNAZAROV [fiction, 103 mn]
1986 - Zina-Zinulya (Зина-Зинуля) by Pavel CHUKHRAY [fiction, 88 mn]
1986 - Courier (Курьер) by Karen SHAKHNAZAROV [fiction, 88 mn]
1982 - The Pokrovskie Gates (Покровские ворота) by Mikhail KOZAKOV [fiction, 139 mn]
1981 - Lenin in Paris (Ленин в Париже) by Sergey YUTKEVICH [fiction, 106 mn]
1978 - An ordinary miracle (Обыкновенное чудо) by Mark ZAKHAROV [TV fiction, 146 mn]
1971 - The Old Men-Rogues (Старики-разбойники) by Eldar RIAZANOV [fiction, 91 mn]

Biography
No English biography available !
 
оператор
Родился 5 июля 1938 г. в Москве. В 1961 г. окончил операторский факультет ВГИКа (мастерская М. Пилихиной). C 1963 г. работал на к/с "Мосфильм": ассистентом оператора, вторым оператором, с 1969 г. — оператор-постановщик.
Заслуженный деятель искусств РСФСР (1991).
Золотая пушкинская медаль "За вклад в развитие, сохранение и приумножение традиций отечественной культуры" (1999).
Source : www.russiancinema.ru

Your remarks