Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1956 
 
 

Yuri FETING

Юрий Николаевич ФЕТИНГ
Youri FETING

Filmography (extracts)
 
Director
2015 - Celestial Camel (Небесный верблюд) [fiction, 90 mn]
2009 - Bibinur (Бибинур) [fiction, 98 mn]
2005 - Myths of My Childhood (Мифы моего детства) [fiction, 105 mn]
2000 - Christmas Mystery (Рождественская мистерия) [92 mn]
1999 - Delo chesti (Дело чести) [TV film, 52 mn]
1992 - Indoneziya - lyubov moya (Индонезия - любовь моя) [15 mn]
 
Writer
2009 - Bibinur (Бибинур) by Yuri FETING [fiction, 98 mn]
2005 - Myths of My Childhood (Мифы моего детства) by Yuri FETING [fiction, 105 mn]
2000 - Christmas Mystery (Рождественская мистерия) by Yuri FETING , Andrei KRAVCHUK [92 mn]
1999 - Delo chesti (Дело чести) by Yuri FETING , Andrei KRAVCHUK [TV film, 52 mn]

Other films
Script writer :
2008 - Беги, белый кролик (Begi bekyy krolik)
2007 - Шкатулка Альтерготта (Shkatulka Altergrotta)
2001 - Парень из нашего города (Paren iz nashego goroda)
1999 - Заказчик (Zakazchik)
1999 - Отпуск для героев (Otpusk dlya geroyev)

Awards :
Bibinur :
Best directing, Festival ''Cinema and literature'', Gatchina (Russia), 2011
Best Screenplay, Honfleur Russian Film Festival, Honfleur (France), 2010
Best directing, Honfleur Russian Film Festival, Honfleur (France), 2010

Biography
No English biography available !
 
Youri Feting est né le 3 novembre 1956.
En 1979, il termine des études à l’Ecole de théâtre Chtchoukine de Moscou.
De 1979 à 1989, il travaille, comme acteur et metteur en scène, aux théâtres Leninski Komsomol et Rok Opera.
En 1994 il termine des études aux Cours supérieurs de réalisation du studio Lenfilm, dans la classe de Alekseï Guerman.
De 1993 à 1996, il est réalisateur et rédacteur à la société de télévision VID
A partir de 1998 il est auteur de scénarios et réalisateur de films.

Родился 3 ноября 1956 года.
1979 - окончил театральное училище имени Щукина (ВУЗ) г. Москва
1979 - 1989 работал в театре им. Ленинского Комсомола и в театре Рок опера (актер и режиссер)
1990 - работал вторым режиссером к/к « Круг второй », к/с « Ленфильм » (реж.-постановщик А. Сокуров)
1994 - окончил Высшие режиссерские курсы при к/с « Ленфильм » (мастерская народного артиста России, кинорежиссера А.Германа)
1993 - 1996 - режиссер и автор сюжетов телекомпании « ВИД » « Взгляд » с Александром Любимовым)
С 1998 г. автор сценариев и режиссер-постановщик фильмов.


Commentaries and bibliography
- Iurii Feting: Bibinur (2009) , Yelena MONASTIREVA-ANSDELL, 2011, kinokultura.com
 
 
Your remarks